Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.07
Публикувано 2007-10-09 08:46:52 от Темпо

ПЛАН Община сключи договор за изработването на Общ устройствен план на Велинград. Изпълнител ще бъде софийската фирма “Национален център за териториално развитие” ЕАД. Сумата, която ще плати общината, е 35 000 лева.

АСФАЛТИРАНЕ “Асфалт Бетон” - София спечели обществената поръчка за ремонт и възстановяване на улични настилки във Велинград. За асфалтиране към момента ощината има осигурени 120 000 лева и чака допълнителни средства от Изпълнителна агенция “Пътища” и по програма САПАРД.

КАТАСТРОФА Неправоспособен шофьор от Долно Дъбево предизвика катастрофа по пътя Велинград - Банско в района на Крапо дере. На 3 октомври М.М., на 33 г. е ударил с управляваното от него Ауди движещ се в насрещната лента джип УАЗ. При удара е пострадал пътуващият в лекия автомобил Ю. А., на 23 г., който е откаран в болницата във Велинград с фрактури, без опасност за живота. По случая РПУ води дознание.

ПРИСЪДА Върховният касационен съд се произнесе по делото за стрелбата срещу Северин Клашнов-Чарли в края на 2003 г. ВКС потвърди решението на Пловдивския апелативен съд и наложи ефективна присъда 3 години затвор за обвиняемия Илия Юруков, син на председателя на Държавната агенция по горите Стефан Юруков.

ПОКАНА На 10 октомври, сряда, от 17.30 часа в зала “Знаме на мира” в кв. Чепино ще се състои представяне на книгата “Чепино - минало и настояще”. Автор на новата селищна монография е Борислав Дивизиев.

ДАРЕНИЕ Историческият музей получи ценно дарение от ОУ “Неофит Рилски” с директор Д. Кандева. Дарението включва над 130 книги, някои от които от началото на миналия век.

ПРОЕКТ Общината, ОДК и ИЦМСБ изготвиха и представиха в Министерството на образованието проект по програмата “Да направим училището привлекателна територия за учениците”. При ободрение на проекта от страна на МОН се очаква финансиране в размер на 50 000 лева за свободното време и извънкласните дейности на учениците от общината.

КУЧЕТА На 9 октомври ще се проведе поредната 14-та акция срещу бездомните кучета. Акцията ще бъде сутринта във вторник в района на центъра. От общината отново напомнят на собствениците на домашни кучета да не ги пускат по улиците без нашийник и придружител.

БЧК В почивната база на Министерския съвет във Велинград Българският червен кръст проведе обучение за действия при природни бедствия и оказване на първа помощ. Участваха представители на Гражданска защита от цялата област, лекторите бяха лекари от Пазарджик и Панагюрище.

Уточнение: От Общински съвет - Велинград уточниха, че решението да бъдат отпуснати 21 000 лева за канализация и водоснабдяване на Кръстава е било прието. За него са гласували 16 общински съветници.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай