Велинград - online - 110 г. от рождението на Владо Черноземски 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

110 г. от рождението на Владо Черноземски
Публикувано 2007-10-16 09:25:43 от Темпо

През съдбовния за Владо Черноземски октомври тази година се навършиха 110 г. от неговото рождение и 73 г. от атентата в Марсилия и неговата смърт. На 13 октомври в църквата “Св. Троица” отец Антон отслужи литургия в памет на героя и водосвет за приемане на нови членове на ВМРО, които се заклеха пред Библията, камата и пищова да служат на България. Пред паметника на Владо Черноземски в центъра на кв. Каменица се развяха червено-черните знамена на ВМРО, а депутатът от партията М. Мурджев каза, че днес България има нужда от хора, които да възкресят идеалите на Левски, Раковски, Гоце Делчев и Вл. Черноземски. Той призова за подкрепа на кандидатите за общински съветници от ВМРО, които пристигнаха за събитието с внушителна автоколона от луксозни возила.
Полковник Славчо Велков, родственик и изследовател на живота на Владо Черноземски, го определи като обикновен човек с необикновен дух: отричан, оплюван, признаван, но извършил подвиг, който е здраво закован в българската история. Бил е изключително ценен за ВМРО, но неговата партия е майка България; прекрачил е границата на страха от смъртта - знаел е, че след стрелбата в Марсилия ще бъде съсечен, но е узрял за саможертва.
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на родения в Каменица като Величко Керин бъдещ герой Владо Черноземски, а честването завърши с изпълнения на ансамбъл “Чепино”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай