Велинград - online - Ние продължаваме 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ние продължаваме
Публикувано 2007-10-16 09:33:32 от Темпо

Господ е създал света за 6 дни, а управляващите за толкова не се усетиха, че 70% от учителите стачкуват. Трябваха им още 6, за да започнат “седенката”, а на 15-тия ден се скриха зад огражденията и полицейските кордони от “искрата любородна” на учителите. На този 15-ти ден представители на стачкуващите учители от общините Велинград - над 120 човека и Ракитово - над 50 човека се включиха в националния митинг в София. Нашият лъч започваше от стадион “В. Левски”. Усещането ни напомни митингите от 1997 г. - многобройна жива река се движи към центъра, хората ни окуражават от входове и балкони, в очите ни напират сълзи.
Независимо колко ни изкарват продажни вестници, телевизии и радиостанции - ние бяхме много! До смачканите от системата “даскали” се бяха наредили млади колеги, за които се надяваме, че ще имат достойни старини. Възмущението, освен с викове и музикални инструменти, бе изразено с плакати - истински шедьоври и ако имаше от другата страна кой да ги прочете и най-вече да ги разбере, щеше да е наясно, че толерантността на учителите е свършила и е време не за “разтуряне на седенката”, а за вникване в същинските проблеми на образованието и тяхното не повърхностно, а далновидно решаване. Но, уви! На 15-тия ден те се скриха, а през следващите дни пак ни унижиха с некомпетентност и безразличие. За жалост днешните политици са живият пример, че образованието (не само у нас) произвежда и дефектни стоки.
Ние продължаваме. Въпреки 7-те лъжи по повод стачката, въпреки тенденциозното отношение на медии, въпреки “смешния плач” на родителите. Ние продължаваме, защото искаме наистина “учител” да звучи гордо.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България