Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.10.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.10.07
Публикувано 2007-10-16 10:08:25 от Темпо

ДЕТСКИ КМЕТ Виктория Зотова, ученика в XI клас в СОУ “В. Левски”, пое кметския пост в община Велинград на 12 октомври - деня на българските общини. В програмата й за деня бяха включени оперативка със служителите, проверка на обектите, които се ремонтират, среща с журналисти. Виктория Зотова сподели, че младите хора на нейната възраст знаят малко за работата и механизмите на общинско управление и затова са нужни много повече такива инициативи. След по-краткия работен ден, в който общината бе управлявана от ученичка, вечерта служителите от ОА отбелязаха празника с банкет в “Рим”.

СВЛАЧИЩЕ В началото на тази седмица започва дълго чаканият ремонт на пътя и свлачището под “Елбрус”, информираха от общината. Ще бъде изградена подпорна стена, изместване на пътното платно и асфалтиране на пътя до Горския пункт в посока Юндола. Общата стойност на ремонтните работи е 1 100 000 лева, осигурени от Изпълнителна агенция “Пътища”.

ПАМЕТНИК На 9 октомври в Якоруда се проведе честване по повод освобождаването на града по време на Бълканската война през 1912 г. Веселина Златева, главен експерт в ОА-Велинград, откри паметна плоча на 27 Чепински полк в Якоруда. Много гости присъстваха на урока по история и другите мероприятия във връзка с годишнината.

ПИЯНИ 40-годишният А. Д. от Велинград удари лекия си автомобил БМВ в крайпътно дърво на бул. “Хан Аспарух” след полунощ на 9 октомври. Проверката е показала 1.63 промила алкохол. Шофьорът е задържан за 24 часа, води се бързо полицейско производство. Същата съдба е сполетяла и М. С., 44 г., от Драгиново, който е хванат да шофира, въпреки че книжката му е отнета заради друго произшествие. Драгиновецът е бил видимо пиян, но е отказал тест с дрегер. Полицията залови Я. С., 31 г., от Велинград, който миналия понеделник е блъснал с товарен МАН вратата на автокъща на входа на града и е избягал от местопроизшествието. Срещу него също се води бързо полицейско производство.

БАЙРАМ В петък завърши свещеният мюсюлмански месец Рамазан и започна големият празник Шекер Байрам. Вярващите раздадоха баклави и сладкиши, а на много места бяха направени и курбани. Байрамът стана повод и за масирани посещения на кандидати за кметове и съветници във всички селища от общината.

ПОЕЗИЯ Поетът Ангел Горанов взе участие в международните вечери на поезията в Мелник. От 5 до 7 октомври там си дадоха среща творци от България, Македония, Сърбия, Сръбска, Хърватия и др.

ЧЕСТВАНЕ Клубът на пенсионерите в Лъджене отбеляза 93-тия рожден ден на Георги Калоянов. Слово произневе Михаил Харизанов, а рожденика бе почетен с присъствието на много роднини и приятели.

КИНО Киното в Лъджене спира прожекциите и излиза в зимна ваканция.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола