Велинград - online - “Момичето от Южен” - роман за нашето време 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Момичето от Южен” - роман за нашето време
Публикувано 2007-10-23 09:29:22 от Темпо

От политиката към литературата и от литературата към политиката - така започва своя път към читателите първият роман на Михаил Алексиев “Момичето от Южен”. Книгата имаше своята премиера в разгара на предизборната кампания на 19 октомври в Художествената галерия, където бе пространно представена от Катя Славова. Тя определи романа като дисекция на времето и проникване в света на управляващите, движен от невидимите нишки на интереса. И в същото време като книга за любовта и отговорността към това, което обичаш.
“Момичето от Южен” разказва за един малък родопски град, за неговите общински съветници и кметове, за намесата във властта на местна дерибейска фамилия, за идването на един мъж от Америка, който иска да си върне имот и така попада в центъра и водовъртежа на тукашния политически живот и на една голяма любов. С природата, улиците, хотелите и особено с героите си Южен толкова прилича на Велинград, че за читателя паралелите са неизбежни и четенето на романа се превръща и в процес на откривателство кой действителен “герой на нашето време” се крие зад литературните герои на М. Алексиев.
Не трябва да се търси конкретика и паралели с хора от нашето съвремие, това е опростенчество, каза редакторката на романа Жанет Бърдарска. Според нея прототиповете на героите са във всеки от нас, всички ние сме част от това общество. Тя нарече книгата сполучлив опит за роман и пожела на М. Алексиев да осъществи плановете си за цяла поредица под наслов “Средният ешалон”.
В същия дух бяха и многото изказвания на присъстващите, в които пролича, че романът “Момичето от Южен” безспорно е събудил голям читателски интерес.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води