Велинград - online - Последната сесия: Между бойкота и банкета избраха врид кмет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Последната сесия: Между бойкота и банкета избраха врид кмет
Публикувано 2007-10-23 09:53:38 от Темпо

Логичното очакване, че последното заседание от редовния мандат на настоящия Общински съвет ще носи дух на равносметка и конструктивна работа, напълно се размина с действителността.
На 18 октомври по закон съветниците трябваше да изберат временно изпълняващ длъжността кмет на общината. Но за насроченото в 10.30 ч. заседание в залата бяха само 12 съветници и нямаше кворум. Сесията бе бойкотирана от групите на ДПС, Зелената партия, БЗНС, д-р Дафов, д-р П. Бучков, А. Адем, Ал. Даскалов, Ст. Асенов. Съветниците де факто бяха в и около общината, но не влязоха в залата, а сценката бдително наблюдаваха Фидел Беев и Георги Велев. Залата бе пълна със стачкуващи учители, които се възмутиха от бойкота, защото очакваха решение по тяхното искане за финансова помощ от общината.
По правилник сесията бе отложена с 1 час и той стигна за последни договорки.По закон съветниците можеха да избират врид кмет само измежду двамата зам.-кметове Реджеп Ходжов и Милиян Арсов. На заседанието се събраха 25 съветници. С 16 гласа “за” (основно от участвалите преди това в бойкота плюс Михаил Алексиев) за врид кмет на общината бе избран Реджеп Ходжов. Така отпадна възможността областният управител да определи кой да заеме кметския пост до встъпване в длъжност на новия кмет.
Гласувани бяха и врид кметове на десетте кметства, в който кметовете са и кандидати за нов мандат. Спор имаше за Побит камък, където гласуването за врид кмет спечели Муса Джамалов.
След избора на врид кмет, съветниците се отправиха на прощален банкет, пропускайки да спазят традицията като всички предишни общински съвети да си направят “снимка за историята” пред общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води