Велинград - online - Голямо шествие ознаменува края на стачката 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Голямо шествие ознаменува края на стачката
Публикувано 2007-10-30 09:27:39 от Темпо

Повече от месец след началото на ефективната стачка учителите от община Велинград направиха многолюдно шествие по централния булевард “Съединение”.
На 26 октомври по обяд стотици преподаватели тръгнаха от двора на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов”, преминаха през двете централни кръстовища със светофари, стигнаха до Кална баня и се върнаха до площад “Н. Гяуров”. Начело на колоната учителите носеха българския национален флаг, развяваха се училищни знамена, а плакатите за пореден път припомниха обидната за учителите министерска “седенка”, демагогията на управляващите и исканията на стачкуващите за достойни заплати. Преподавателите скандираха “Много сме! силни сме!” и “Всеки ден ще е така до победата”. Изпяха “Върви, народе възродени”, “Стани, стани, юнак балкански” и други възрожденски песни. Участваха учители и непедагогически персонал от всичките 20 училища и детски градини в общината, които стачкуваха през последната седмица във Велинград, Сърница, Света Петка, Грашево, Драгиново, Пашово.
В дните преди шествието стачкуващите приеха и изпратиха декларации първо до министрите на образованието и финансите и до премиера С. Станишев, а след това и до президента Георги Първанов. В тях заявиха, че са възмутени от грозните опити за манипулиране на общественото мнение и явната лъжа на премиера Станишев, че учителските заплати са повишени с над 100%. Учителите заявиха твърдата си решимост да продължат протестните действия и поставиха като срок за сключване на споразумение между правителството и синдикатите 26 октомври. Късно вечерта на тази дата споразумението бе факт и се очаква тази седмица учители и ученици да влязат в класните стаи след най-дългата ефективна стачка в историята на българското образование.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай