Велинград - online - Изборният ден: Увертюра - взрив, само 3 жалби, много висока активност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изборният ден: Увертюра - взрив, само 3 жалби, много висока активност
Публикувано 2007-10-30 09:32:29 от Темпо

Изборният 28 октомври в община Велинград започна нормално, но в своеобразна негова увертюра се превърна произшествие от предишната вечер. В събота около 23 часа пред хотел на бул. “Съединение” в кв. Каменица избухва взривно устройство, поставено под луксозен джип “Порше Кайен”, собственост на 39-годишния Р. Л. от Велинград. Щетите по колата не са големи, има счупени стъкла и броня. Леко са пострадали паркирани в близост автомобили и стъклата на съседна къща, но от взрива са се стреснали всички живеещи наоколо. Районът е отцепен, оглед на място правят специалисти от ДОТИ-МВР. В неделя говорителят на областната полиция Мирослав Стоянов изключи версията за политически мотиви за произшествието, по което се води полицейско производство.
Темата за взривения джип през деня на 28 октомври бе изместена от новините за много висока избирателна активност още от сутринта. В 11 часа Общинската избирателна комисия (ОИК) отчете, че са гласували 5 483 или 15.3% от избирателите. Въпреки ранния час, вече имаше и две подадени жалби: БСП и НДСВ сезираха комисията, че в секция 46 в Пашово хора гласуват с придружители в нарушение на закона. От ОИК направиха проверка на място, която е установила, че действително има нарушения, тъй като председателят А. Кенан и секционната комисия не са вписали по надлежния ред данните на придружителите. Часове по-късно аналогична жалба подадоха от ГЕРБ, този път за гласуване с придружител в Света Петка.
Проблем се очерта за около 30 младежи, наскоро навършили 18 години, чиито имена липсват от избирателните списъци поради липса на данни за постоянен адрес. Такива случаи има в цялата страна и бе решено да им се издават служебни бележки от ГРАО, за да могат да упражнят правото си на глас.
През целия ден много коментирана тема бе купуването на гласове, цитираха се цифри и заплахи, но никой не посочи конкретни доказателства кой купува и кой продава. В ОИК не постъпиха други жалби и изборният ден бе обявен за приключил минути след 19 часа, без сериозни произшествия и нарушения и с рекордната активност от 61.4% при гласували 21 963 избиратели. Обработката на интегралните бюлетини и протоколите затрудни членовете на секционните комисии, които работиха до късно през нощта. Организацията, създадена от ОА и ОИК бе на ниво и рано сутринта в понеделник окончателните резултати бяха ясни.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола