Велинград - online - Възможно е ново разпределение на мандатите в Общинския съвет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Възможно е ново разпределение на мандатите в Общинския съвет
Публикувано 2007-11-01 09:13:48 от Темпо

В навечерието на кметския балотаж тази неделя Общинската избирателна комисия (ОИК) във Велинград е засипана от жалби.
Сериозен казус възникна заради грешка в протокола на секция № 60 в Сърница, допусната от членовете на секционната избирателна комисия (тук е мястото да припомним, че аналогична грешка в Сърница имаше и на редовните избори през 2003 г. и тя стана причина месеци наред там да няма избран кмет заради съдебна процедура).
В протокола са разместени местата на гласовете, дадени за ДПС и БСД: ДПС получава 0 гласа, а БСД 193 гласа. Грешката бе открита във вторник, а в сряда комисията бе събрана за преподписване на протокола. Но промяната води и до промяна при разпределението на 29-те мандата в Общинския съвет. Според решението на ОИК, взето преди откриване на грешката, ДПС има 10 мандата, Зелена България - 5, по 3 мандата получават ГЕРБ, БСП, ВМРО и БЗНС и 2 мандата за ЗНС (подробности на стр. 4). При новата ситуация формулата за разпределение на мандатите взима един от петте мандата на Зелена България и го дава на Земеделски народен съюз. До сряда не бе известно дали първоначалното разпределение на мандатите ще бъде официално оспорено, но това е твърде вероятно да стане.
Няколко партии подадоха жалби до ОИК и до Пазарджишкия административен съд с искане за повторно преброяване на бюлетините за общински съветници. За такова настояват “Нова зора”, СДС, ВМРО, ССД. Водещ мотив е високият брой на недействителните бюлетини - 1700 и съмненията, че има действителни бюлетини, отчетени като недействителни. Жалба, с която се иска ново преброяване на бюлетините за кмет на общината, подаде независимият кандидат Ангел Даскалов. Решенията по тези жалби се взимат от съда в 7-дневен срок. В ОИК постъпиха и жалби за предстоящите балотажи във Враненци, Света Петка, Грашево, Сърница. Във Враненци и Света Петка мотивите на жалбоподателите са, че имат съмнения за подмяна на изборни книжа. В Грашево и Сърница алармират за роднински връзки между председатели на комисии и кандидат-кметове. Подадените жалби не спират изборния процес, според който в неделя сме на балотаж. Ще избираме кмет на община Велинград между Иван Лебанов и Фидел Беев, а в 7 селища ще избират и кмет на кметство. Гласува се отново с интегрална бюлетина, на която ще бъдат изписани само номерата и имената на двамата участници в балотажа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола