Велинград - online - Треньорът на клуб “Бойни изкуства” Николай Цинцев: “Очаквах успехите на европейс 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Треньорът на клуб “Бойни изкуства” Николай Цинцев: “Очаквах успехите на европейс
Публикувано 2007-11-06 08:27:46 от Темпо

Един месец след европейското първенство по кудо карате, на което велинградският клуб “Бойни изкуства” спечели един златен и един бронзов медал, потърсихме за коментар треньорът и главен “виновник” за тези успехи Николай Цинцев.
- Г-н Цинцев, месец след провеждането на първенството каква е вашата оценка за него и за представянето на двамата ни състезатели - Теодора Салагьорова и Димитър Василев?
- Идеята за това първо европейско първенство по Дайдо джуку кудо карате се обсъждаше дълго време. До този момент се провеждаха само световни първенства, и то единствено в родината на този спорт - Япония. Динамичното разпространяване на бойното изкуство и в Европа обаче доведе до желанието за организиране на европейски шампионат и на нашия континент. И тук е голямата роля на Българска федерация по кудо карате, която успя да убеди останалите първото първенство да е в България. Въпреки дебюта на този спорт в Европа, имаше голям интерес - 15 страни участнички, сред които Русия, Франция, Испания, Гърция, Англия и др. Моята оценка за първенството е, че то бе силно и на него се явиха най-подготвените бойци. Сериозен бе интересът и от страна на публиката, която бе изпълнила зала “Сиконко” в София, а сред нея имаше и много практикуващи други бойни изкуства, но бяха любопитни да видят и нашия спорт.
- Велинград вкара двама състезатели в националния отбор на България, това трябва да е сериозен успех за клуб “Бойни изкуства”... - Така е, наистина е чест за нас. Националният отбор на България бе представен от трима състезатели от Пловдив, трима от Хасково и двама от Велинград, които бяха разделени в 7 мъжки категории и една женска, където дойде и нашият златен медал.
- Като споменахте за медали, очаквахте ли при първата си изява велинградският клуб да спечели цели две отличия?
- В интерес на истината очаквах да имаме подобни успехи предвид подготовката, която направихме. Преди всеки важен турнир или първенство протича така наречената специализирана подготовка, която в случая продължи повече от три месеца. Тя включва двуразови тренировки със специален режим на натоварване. При Теодора Салагьорова очакванията ми бяха реализирани в пълна степен, докато при Димитър Василев подготовката бе нарушена от факта, че той е студент и преди първенството не успя да проведе пълноценна подготовка, като разчитахме на тренировките през лятото. Въпреки това заслужава да се отбележи, че той не бе победен, а завърши наравно в първата си среща от първенството с бъдещия шампион в неговата категория - представителят на Казахстан.
- Промени ли се с нещо клуб “Бойни изкуства” след отличното си представяне на европейския шампионат?
- Не мисля, в момента продължаваме нормален тренировъчен процес, като обръщаме сериозно внимание на детските школи. Клубът не е само за високи постижения, а и за общо развитие на личността. При мен тренират представители на всички възрастови групи - от деца до мъже и жени.
- Какво дава агресивен спорт като Дайдо джуку кудо каратето на онези, които се занимават с него?
- Както повечето спортове, така и бойните изкуства дават възможност за развитие на волята, самодисциплината, уважението. Процесът на постоянно изучаване на нови техники развива способността за възприемчивост, самоконтрол и най-вече способността за овладяване на агресията.
- Какво предстои на спортния клуб и на двамата национални състезатели до края на годината?
- През ноември месец ще поддържаме нормален тренировъчен процес, а от средата на декември ще започнем подготовка за следващото европейско първенство по кудо карате, което ще се проведе в края на февруари следващата година в Русия. Ще организираме спаринги с колегите от клуба в Пловдив, с които сме в отлични отношения, ще мерим сили и с представители на други бойни изкуства - тай-бокс например. Сигурен съм, че ще се подготвим отново добре за първенството в Русия, но отново ще срещнем затруднения от финансов характер, които се надявам да бъдат преодолени с помощта на община Велинград и различни спонсори.
Николай Стойнов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води