Велинград - online - Изборния ден: поредица от жалби и обвинения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изборния ден: поредица от жалби и обвинения
Публикувано 2007-11-06 08:49:47 от Темпо

Балотажът доведе до поредица от жалби, които започнаха да се трупат в ОИК още в деня за размисъл. В събота от щаба на Ф. Беев бе подадена жалба за купуване на гласове, в която са посочени имена на жители на села от общината. От БСП пуснаха аналогична жалба, че Ф. Беев купува гласове. По жалбите заочна проверка от Районно полицейско управление - Велинград. В деня на балотажа бе засилено полицейското присъствие в секциите в ромските махали, за където са най-честите обвинения за купуване на гласове.
В неделя жалбите не спряха. Сутринта от щаба на Иван Лебанов сигнализираха, че в секция в Чепино е гласувано с придружител, без да е спазен законът. Последва жалба, че в Грашево се гласува в нерегламентирана секция - стаичка до редовната секция и с несгънати бюлетини. Проверката на място е установила, че наистина е ползвана за гласуване съседна стая и това е преустановено. От страна на Ф. Беев ОИК бе сезирана да не се допуска гласуване на лица с временни удостоверения и други документи, които не са посочени в закона. Щабът на подкрепения на ДПС кандидат пусна жалба и по повод материал, излъчен по радио “ЧЛК”. От щаба на подкрепения от БСП кандидат внесоха жалба, придружена със запис на интервю на жена от Драгиново, която обяснява, че са й дали пари да гласува за “номер 31”.
Много коментирана през целия ден тема бе хартията на бюлетините, която се оказа толкова прозрачна, че изобщо не осигури гаранции за тайната на вота, но официална жалба по този повод не бе подадена от никого. “Не бих си позволил да твърдя, че в община Велинград не е имало купуване на гласове”, обобщи изборния ден председателят на Общинската избирателна комисия Заварин Маров.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България