Велинград - online - Ново разпределение на мандатите в Общинския съвет: ЗНС печели спорния мандат, “З 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ново разпределение на мандатите в Общинския съвет: ЗНС печели спорния мандат, “З
Публикувано 2007-11-06 08:51:19 от Темпо

На 2 ноември с решение 285 Общинската избирателна комисия (ОИК) постанови ново разпределение на 29-те мандата в Общински съвет Велинград. Причина за преизчисляването на мандатите стана грешка в протокол от секция 60 в Сърница, която бе зачетена като техническа. Грешката касае гласовете за ДПС, които са отчетени като 0, а в действителност са 193. След нейното отстраняван се наложи преизчисляване на общинската избирателна квота и ново разпределение на мандатите. По използваната на тези избори система Хеър-Майер “Зелена България” загуби един от спечелените преди това 5 мандата. Този мандат отиде при Земеделски народен съюз и така партията на Екатерина Каферинова получи общо 3 места в Общинския съвет. От листата на “Зелена България” отпадна Ангел Велев, а от листата на ЗНС съветник става Георги Ачев. Веднага след обявяване на решението на ОИК то бе обжалвано от “Зелена България” пред Пазарджишкия административен съд. В жалбата се казва, че решение 285 е постановено при съществено нарушение на административноправните правила. След като ОИК с решение 272/29.10.07 г. е разпределила мандатите, тя няма право да отменя своето предходно решение и да ги преразпределя отново. На базата на това “Зелена България” иска отмяна и спиране на изпълнението на решение 285/2.11.07 г. на ОИК.
Вече са факт първите дела, насрочени от Пазарджишкия административен съд по подадени жалби за изборите на Общински съвет и кмет на община Велинград. Първите две съдебни заседания са на 12 ноември, когато съдът ще отсъди по жалбата на кандидат-кмета Ангел Даскалов, който иска ново преброяване на бюлетините за кмет на община и по жалба за балотажа в Света Петка. На 14 ноември е насрочено заседание по жалбата на Мила Пройчева, кандадат за общински съветник от ССД, с която се иска преброяване на бюлетините (включително недействителните) за вота за Общински съвет.
Жалбите и делата не спират процедурата, според която областният управител трябва да насрочи първото заседание на новия Общински съвет, на което да положат клетва новоизбраният кмет на общината и съветниците. Това може да се случи само в случай, че в близките дни съдът издаде определение за спиране по някое от насрочените дела.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България