Велинград - online - Изразителна победа за Иван Лебанов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изразителна победа за Иван Лебанов
Публикувано 2007-11-06 08:54:44 от Темпо

Фидел Беев губи с разлика от 5644 гласа
Девизът на предизборната кампания на Иван Лебанов “Сега е моментът” се оказа точен: на 4 ноември бе моментът да се смени посоката на развитие на община Велинград и това се случи. Иван Лебанов спечели балотажа срещу Фидел Беев с достойния резулат от 63.35%. За олимпийския медалист и почетен гражданин на Велинград гласуваха 13 388 човека. ДПС-депутатът Фидел Беев бе подкрепен от 7744 човека и получи 36.65%.
Рекордно високата избирателна активност от първия тур се запази и на втория. На балотажа гласуваха 21 581 от имащите право на глас 35 793 избиратели, което се равнява на избирателна активност от 60.32%. Във Велинград упражниха своето право на глас 11 931 човека или 55% от всичките 21 478 избиратели в града. В селищата от общината активността бе традиционно по-висока от тази в общинския център. Там гласуваха 9650 човека или 65% от всичките 14 315 избиратели в района.
Изборният ден започна и протече нормално във всичките 50 секции в общината. В ОИК постъпиха общо 7 жалби от щабовете на кандидат-кметовете (виж стр. 2). Гласуването приключи навсякъде точно в 19 часа. Данните от втория тур показват чувствително нарастване на подкрепата за Иван Лебанов във всички секции във Велинград. В града той печели 10 345 гласа срещу 1449 гласа за Фидел Беев. В селищата от общината Фидел Беев печели 6312 гласа, но за Иван Лебанов гласовете също са много - 2989. Особено показателен за е вотът в Сърница, където Ф. Беев печели 1056 гласа, но Ив. Лебанов получава внушителните 983 гласа.
Огромната преднина на Иван Лебанов, който победи Фидел Беев с разлика от 5644 гласа, дойде след като подкрепа за него заявиха повечето от останалите 11 кандидати за кметския пост. Между двата тура Иван Лебанов получи официално подкрепа и от ГЕРБ и ВМРО. Вечерта на 4 ноември в щаба на новоизбрания кмет бе пълно с хора от различни политически цветове. Пред Старата община се изви хоро, което Иван Лебанов поведе с българското знаме в ръка. По-късно дойде и Фидел Беев, който поздрави Иван Лебанов и обяви, че признава изборния резултат и се връща като депутат в София.
Развълнуван от победата, в изборната нощ Иван Лебанов направи кратко изявление, в което благодари на всички хора за техния глас, даден в името на това община Велинград да се развива така, както наистина заслужава.
Темпо


_MEDIANAME :  balotaj.pdf   

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България