Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.11.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.11.07
Публикувано 2007-11-06 08:56:48 от Темпо

СТАЧКА Всички училища и детски градини в община Велинград спират стачните действия и от този вторник учебните занятия се подновяват навсякъде. Учителите остават в стачна готовност, обявиха от Единния стачен комитет.

УБИЙСТВО На 4 ноември в квартал Белите брези в София бе застрелян Бончо Запрянов - 49-годишен бизнесмен от Велинград. Полицията работи по убийството, но все още не е обявила версии по случая.

МАТУРИ На 1 ноември група дванадесетокласници от различни училища във Велинград заминаха за София, където участваха в националния протест срещу провеждането на матури за випуск 2008 г. Младежите бяха подготвили плакати с надписи, че не искат те да са опитните зайчета на образователната реформа.

“СВЕТЛИНА” До 16 ноември ще продължи започналата традиционна за есента акция “Светлина”. Органите на МВР ще упражнят засилен контрол по изправността на осветителните системи и сигнализацията на моторните превозни средства. Съвместно с общините ще се провери състоянието на пътните настилки, уличното осветление, хоризонталната и вертикална сигнализация. До 9 ноември полицаите само ще предупреждават шофьорите за открити нередности, а от 9 до 15 ноември ще налагат санкции. За износени гуми глобата е 6 контролни точки и 50 лева, за неизправни светилини се отнемат 5 точки и от 20 до 150 лева.

ЧЕТЕНИЯ По повод деня на будителите 1 ноември и 125 години предучилищно възпитание в България се проведоха педагигически четения. Организатор и домакин бе Регионалният инспекторат по образованието в Пазарджик. В четенията от община Велинград участваха Н. Стефанова, В. Манева, М. Баданова, Р. Лалова и М. Якимова. Основна тема са били историята, културата и интеграцията на ромите.

СЕМИНАРИ В хотел “Лайт” се проведе семинар “Публично-частните партньорства - алтернативен модел за развитие на общинските икономики”. По темата говориха лектори от София, Странжа и Перущица. В АРР/ЦБИ се състоя поредният семинар, организиран от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. Той е част от стратегията “Акция 2013”, чиято цел е повишаване на производителността и достигане на европейските стандарти в сектора. Семинарът се проведе съвместно с Германското дружество за техническо сътрудничество GTZ.

УНИФОРМИ Учениците във Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово ще имат униформи. Това става възможно по проекта “Униформите във ВУИ като мотивация за позитивно поведение”. Инициативата е съвместна на училището и Фонд за превенция ИГА.

ХРАНИ На 30 октомври заседава Областният съвет по безопасността на храните. Направен бе отчет на тематична проверка, продължила от май до септември и изследвала качествата на пакетираните сандвичи, продавани в магазинната мрежа. Проверени са 25 търговски обекта във Велинград, резултатът е, че няма микробиологично замърсяване и предлаганите готови сандвичи отговарят на изискванията.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай