Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Ще ни “изненада” ли пак зимата? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Ще ни “изненада” ли пак зимата?
Публикувано 2007-11-20 08:55:17 от Темпо

Владимир Ждраков, професионален шофьор:
Организацията е в основата на добрите резултати
От 36 години съм шофьор, а от 17 години извършвам частни превози и винаги съм на пиацата пред ЖП гарата. Не ми се иска снегът все да изненадва фирмите, които чистят. Надявам се тази година да не се случи така. Сега “Стройком” има нов директор. Може с него нещата да се променят. Ако има една добра организация, нещата ще се получат. Не винаги парите са причината да има пропуски в работата. Именно организацията е в основата на добрите резултати. Иначе нас, шофьорите, ако ни питате, изобщо да не вали сняг! Защото лошо почистените улици са сериозен проблем за нас, за градския транспорт, за пешеходците. Непочистените пътища са предпоставка и за инциденти, а никой не иска да се случват такива. Миналата година, понеже имаше по-малко сняг, ние сами си изчистихме пиацата пред ЖП гарата. Други години минават да чистят един път или изобщо не минават. Пътуваме и извън общината и досега ни е правило впечатление, че в другите населени места около нас - в Дорково и Костандово например, пътищата са били по-добре почистени. Сигурно там организацята е била по-добра.

Иван Бояджиев, управител на ”Стройком”:
Готови сме за снега, проблем е старата техника
Ние сме готови за снега. От средата на ноември са изработени графиците за работа, има определени и дежурни екипи, но досега не се е налагало те да влизат в действие. Проблемът ни е в остарялата техника, но всички машини, с които разполагаме, са проверени и в изправност. Има и фирма, която ще чисти главната улица от светофарите до Клептуза. С нея сме се разбрали, когато има нужда, взаимно да си помагаме. Надявам се снегът да не ни изненада и да не се случват аварии с техниката. Ако тя работи безаварийно и ние ще сме безаварийни.

Петър Вецов, ръководител Районна пътна служба:
Ще контролираме софийската фирма, която ще чисти
Нашето управление не чисти дефилето и пътните участъци от републиканската пътна мрежа. Възложили сме тази дейност на фирма чрез проведен конкурс. Тази зима почистването е в ръцете на софийската фирма “КОС-Алфа”. Нашщата роля ще бъде само да контролираме нейната дейност. Направили сме вече оглед, установили сме, че тя разполага с количества сол, луга и пясък на склад и с няколко коли за почистване и опесъчаване. Надяваме да се справи с почистването. Но нека да кажа, че шофьорите също трябва да бъдат внимателни при движение в зимни условия, да се съобразяват с указанията и да имат добри зимни гуми. От Районна пътна служба вече сме поставили където е необходимо знаци, указващи движение на автомобили с вериги и движение на товарни коли без ремаркета и полуремаркета. Такива знаци има и по пътя за Сърница. Дано не се налага да слагаме от тях и по дефилето.

Ако всеки свърши своето, зимните изненади ще са по-малко
Това, че зимата винаги ни изненадва, е израз, превърнал се през годините просто в едно клише. Уж всички сме готови за този сняг, пък като падне повече от педя, се оказваме неподготвени, като че ли този сняг е паднал през юни. Колкото и да обясняват, че са подготвени за очакваните зимни снеговалежи, почистващите фирми сами знаят, че когато ситуацията стане по-напечена, недоволните и обвиняващите винаги ще са налице. Нищо ново: българинът обича, а и е свикнал да критикува и да търси виновен. Българинът често-често търси своите права. Е, в зимни условия обаче освен права има и задължения, който критиците доста често забравят.
За да ни е по-лесно на всички, за да намалеят ядосаните и изнервените, нека всички си гледат работата. Фирмите да чистят дори и извънредно, ако се наложи. А всички останали, вместо да гледат отстрани, да помогнат, почиствайки пред собствените си къщи, магазини, кафенета, без да чакат я общината, я някой друг да ги подбутва за това. Така, ако всеки свърши своето, може би изненадите от зимата ще са по-малко от друг път.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България