Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 4.12.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 4.12.07
Публикувано 2007-12-04 08:52:20 от Темпо

ОПАСНОСТ Областната епизоотична комисия предупреди за опасност от нова вълна на птичи грип след откриване на огнище на болестта в съседна Румъния. Забранява се пускането на домашни птици извън дворовете, а при смът на птици стопаните трябва веднага да уведомят Ветеринарната служба.

СПИН Националната антиспин кампания нямаше организирани прояви във Велинград по повод световния ден за борба с болестта 1 декември. Истинска активност по темата обаче проявиха учениците и в повечето училища бяха организирани радиопредавания и различни дискусии по актуалния проблем.

ДИРЕКТОРИ Директори на училища от област Перник бяха на посещение във Велинград на 29 ноември по покана на местния Съюз на работодателите в системата на образованието с председател директорката на ОУ “Н. Рилски” Дамяна Кандева. Гостите посетиха ПГИТ “Ал. Константинов” и обновеното след основен ремонт училище в Чепино. Основна тема на срещата беше предстоящото въвеждане на делегирани бюджети в училищата.

ПРАЗНИК Хората с увреждания честваха своя празник 3 декември с другарска среща в ресторант “Чинарите”. Тя бе организирано от общинската организация на инвалидите “Зорница”.

ДЕЛО На 28 ноември в Пазарджишкия административен съд се проведе заседание по делото за кметския пост в село Медени поляни. Преброяването на бюлетините е показало, че секционните комисии са работили без грешки и обявеният от ОИК изборен резултат в полза на заелия вече кметския пост Реджеп Скендеров е точен. Решението на пазарджишките магистрати може да се обжалва пред ВАС.

ПОЖАР При пожар в края на изтеклата седмица изгоря покривът на къща на ул. “Петър Берон” във Велинград. Причините и щетите се изясняват.

КРАЖБИ В Ракитово бе обран дома на 67-годишна жена, живееща в София, която имала неблагоразумието да остави отворен прозорец на къщата. 37-годишният К. П. се възползват от това и изнесъл бойлер, музикална уредба, вентилатор, домакински уреди. След разследване полицаите го заловили и открили у него част от крадените вещи. Във Велинград бе задържан 21-годишният Н. П., който направил опит да открадне мобилен телефон в заведение, блъскайки собственика му на земята. Срещу двамата крадци се води бързо полицейско производство.

ЩАТ В общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” ще бъде разкрит един постоянен щат за охранител на Централния минерален плаж, реши Общинският съвет. Досега през зимния сезон плажът бе неохраняем, а през лятото с това се занимава наета частна фирма.

КУЧЕТА 10 безстопанствени кучета бяха уловени при проведената втора за ноември акция в центъра на Лъджене и Каменица. През декември ще има само една акция, съобщиах от общината.

ВЪЗДУХ През седмицата отново мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околната среда и водите - Пловдив направи замерванията на чистотата на въздуха на 5 пункта във Велинград (в центъра пред общината и на 4 места в индустриалната зона). Замерванията ще продължат и през декември, а обобщените резултати ще бъдат обявени в началото на 2008 г.

ПОЕЗИЯ Стихосбирката на Ангел Лазов и Христо Томов “Търсим себе си” ще има премиера на 7 декември от 18 часа в залата на Художествената галерия в Къщата на Цвета. Премиерата се организира от Дружество “Български писател” - Бургас, издателство “Либра скорп” и Сдружението на мебелопроизводителите “Родопска мебел” - Велинград.

РОЖДЕН ДЕН Гранд хотел “Велинград” отбеляза първия си рожден ден вечерта на 1 декември с впечатляващи фойерверки и много гости. Покана за тържеството е получил и политикът с най-висок рейтинг и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай