Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Как Велинград да посрещне Коледа и Нова година 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Как Велинград да посрещне Коледа и Нова година
Публикувано 2007-12-11 09:11:31 от Темпо

Цветан Котев, председател на читалище “Отец Паисий”:
Да се направи покрита сцена на центъра
И тази година читалище ”Отец Паисии” подготвя традиционния коледен концерт. По-различното този път е, че духовият оркестър и градският хор ще представят за първи път нови произведения. Новост е и сътрудничеството ни с Общински детски комплекс. Коледни концерти подготвят и колегите от читалищата в Каменица и Чепино. Когато говорим обаче за новогодишни концерти, наистана трябва да се помисли за това те да бъдат на открито. Не точно навръх Нова година, но на първи януари например би било много удачно в центъра на града да се организира концерт. Да има кръшни хора, защо не и коледно-новогодишен базар. Това се прави в други градове и винаги привлича много хора. По този повод искам да кажа, че трябва да се помисли за покриване на сцената на централния площад. Ако това се направи, метеорологичните условия няма да оказват фатално влияние при организирането на едно или друго мероприятие на открито. За да се започне отнякъде, ръка като основен партньор трябва да подаде общината. Ние читалищата можем да работим заедно, но ангажиментите ни включават подготовката на самите изпълнениня. По отношение на самата организация и на финасовата обезпеченост именно общината е най-важният и много необходим партньор.

Валентина Цветанова, заместник-кмет на Община Велинград:
Да поставим началото на нещо ново
Идеята ни е тази година да поставим началото на нещо ново по отношение на украсата на града. Искаме нова, по-различна, по-богата украса от тази, съществувала до сега и независимо, че късно започнахме да работим по тази идея, се надявам съвсем скоро, още тази седмица, да започнем да я осъществяваме. Провели сме разговори с местни бизнесмени и до момента всички, към които сме се обърнали, са се отзовали с финансова помощ. Общината също ще осигури средства и макар че все още има финансов недостиг, се надявам да успеем да се справим. Част от нещата, които ще се закупят, са с дълъг срок на годност, за да може през следващите години към тях да се добавят допълнителни атракции и така украсата от година на година да става все по–богата и по-пищна.

Празничен Велинград заслужава нова дреха и нов имидж
За коледните и новогодишните празници всички хотели, почивни станции и ресторанти във Велинград вече са резервирани. Много хора ще дойдат тук и освен луксът, за който си плашат предварително, част от тях ще потърсят и други атракции и развлечения по време на престоя си. И тъй като коледните и новогодишните празници са едни от най-хубавите и най-чаканите дни в годината, китният ни курорт заслужава първо нова дреха и второ нов имидж – по-комерсиален и по- мащабен. По въпроса с украсата може много да се говори. На всички ни е до болка позната стандартната картина на тук-таме нахвърляни светещи маркучи и трите елхи в центъра на трите квартала. Тази украса би била модерна и подходяща за курортен център, ако бяхме още в 80-те години на миналия век. Сега този вид украса първо не особено атрактивен и второ, по-важното: почти винаги означава, че някой иска да просто отбие номера. Затова новата идея общината да партнира с местния бизнес и градът наистина да получи нова и бляскава празнична премяна е чудесна. Ако тя се осъществи дори и на 50 процента, ще бъде постижение. Защото досега това тъй търсено партньорство между община и бизнес все не дава видими резулати. Партньорство обаче е нужно и в другото, не по-малко важно направление - културния афиш. Може би наистина е дошъл моментът, в който всички по-мащабни коледни или новогодишни прояви трябва да излязат и извън салоните на трите читалища. И като в един европейски курорт велинградчани и гостите да празнуват заедно, на открито и много весело.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води