Велинград - online - Училището за политика проведе сесия във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училището за политика проведе сесия във Велинград
Публикувано 2007-12-11 09:28:37 от Темпо

Българското училище за политика избра гранд хотел “Велинград” за място на официалното откриване на първия обучителен модул за випуск 2008. Училището е основано през 2001 г. от Дими Паница и фондация “Свободна и демократична България”, Политическата академия за Централна и Югоизточна Европа, Нов български университет и фондация “Отворено общество”.
Вечерта на 5 декември кметът на общината Иван Лебанов приветства участниците и ръководството на училището с добре дошли в СПА столицата на България – Велинград с думите: ”За мен е удоволствие и чест да посрещна младите политици на България и пожелавам на училището успешна работа.” Сесията бе открита от Дими Паница, почетен председател на Българското училище за политика. Председателят на управителния съвет Юлиан Попов отново припомни една от големите цели на училището: да подготвя общност от граждански и политически лидери с активна позиция в националния, общоевропейския и глобален политически и обществен живот, посветени на съвременните демократични ценности, основани на плурализъм, толерантност и информиран дебат.
Посланикът на Кралство Холандия Негово Превъзходителство Уилям Ван Ее разказа за срещата си с най –известния випусник на училището - министър-председателя на България Сергей Станишев и добави, че щом тези хора са бъдещото на България, то нашата страна има обещаващо бъдеще в евроинтеграционния модел.
Форумът продължи от 5 до 9 декември. Сред лекторите по основната тема “Политики и практики на национално ниво” бяха народните представители д-р Светослав Малинов, Георги Близнашки, Алиосман Имамов, Мартин Димитров, Екатерина Михайлова, Минчо Спасов, Рейхан Аблеким, Ивелин Николов; проф. Георги Карасимеонов, доц. Мария Пиргова, Антон Кутев, управителката на социологическата агенция “Алфа Рисърч” Боряна Димитрова, Владимир Каролев, журналистът Виктор Николаев и др. Проведени бяха срещи с тенисистката Маги Малеева и с Аспарух Панов за представяне на новата му книга “Между емоциите и реалностите на прехода”. В Училището за политика се обучават представители на различни политически сили, държавни и неправителствени институции, които завършват с диплом за специализация по политически мениджмънт.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай