Велинград - online - Ще посрещнем Коледа с богата украса и програма 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общество и наука: Ще посрещнем Коледа с богата украса и програма
Публикувано 2007-12-11 09:29:58 от Темпо

Новото общинско ръководство е решило тази година Велинград да посрещне Коледа по нов, по различен начин - с богата украса по централните улици и с наситена със събития празнична програма.
Идеята е целият булевард “Съединение” от центъра на Чепино до центъра на Каменица да грее със светеща украса по електрическите стълбове. Ще бъдат осветени пешеходната зона на централната градска част и част от входния възел на града. Вариантът за украса е избран след проучване офертите на 3 фирми, съобщи зам.-кметът Валентина Цветанова. Изборът е съобразен и с финансовите възможности на общината. За да се спестят средства, украсата ще се поставя от техниците и с вишката на общината. Поставянето на украсата трябва да приключи тази седмица.
В осигуряването на нужните пари за закупуване на коледната украса ще се включат и местни бизнесмени. От Сдружението за Велинград и от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите съобщиха, че са приели да партнират на общината и ще участват с дарения. Тази година коледният афиш с празнични прояви е изключително богат. В програмата са включени 18 концерта с участието на музикална школа “Звънче”, колективите на Общинския детски комплекс, самодейците от трите читалища, литературния кръг “Свободна мисъл”. Ще има и няколко благотворителни концерта, подготвени от ЦДГ “Радост”, ОДК и ОНЧ “Отец Паисий”. В навечерието на Коледа в галерията ще открие своя изложба Емил Пенчев от групата на художниците в Кърджали, а в ОДК ще бъде подредена изложба “Моя бяла Коледа”. Афишът включва и спортни прояви: турнири по плуване, волейбол и баскетбол.
От 21 до 25 декември на площад “Н. Гяуров” децата ще посреща Дядо Коледа, а възрастните ще могат да закупят коледни картички и украса, изработени от деца и ученици.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай