Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.12.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.12.07
Публикувано 2007-12-11 09:32:19 от Темпо

ЧРД На 10 декември 2007 г. кметът Иван Лебанов навърши 50 години. Много приятели, колеги, държавници от цялата страна и от всички нива на властта изпратиха своите поздравления и пожелания за юбиляра. Кметът бе поздравен и от служителите на Община Велинград. Официалното честване предстои и на него се чакат много именити и известни гости.

НИКУЛДЕН Десетки велинградчани се събраха на 6 декември на параклиса “Свети Никола” в местността Никулова църква, за да отпразнуват деня на Свети Николай чудотворец. Сред присъстващите, опитали осветения рибен курбан, беше и кметът Иван Лебанов.

КМЕТОВЕ Всеки месец кметовете на кметства в община Велинград ще имат един ден за обучение, в който ще се запознават с основните административни законови и подзаконови актове, засягащи тяхната дейност. Първото обучение бе проведено на 6 декември от секретаря на Общинска администрация Стоянка Кърпачева.

КАТАСТРОФА Жестока катастрофа по пътя Пазарджик - Пловдив отне живота на 40-годишна велинградчанка. Сериозно е пострадал и шофьорът на камиона, превозващ велинградска минерална вода. Причините за катастрофата все още се изясняват.

КАЧЕСТВО През уикенда в хотел “Бор” се проведе международен бизнесфорум, организиран от “Вагоноремонтен завод 99” Септември - първата българска фирма, получила сертификат TSI за качество в производството на колооси. Зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев връчи отличие на министреството на директора на завода Емил Йончев. Във форума участваха още народни представители, включително евродепутатът Петя Ставрева, кметове на общини, областният управител, изпълнителният директор на “БДЖ” Олег Петков и др.

ПАЛЕЖ Полицията води дознание по случай за палеж. През нощта на 4 декември е запален складиран в двора на 44-годишния К. Т. строителен дървен материал. Огънят е овладян бързо, щетите не са големи, но се разследва версията за умишлено запалване.

НАРУШИТЕЛ 25-годишният А. И. от Кръстава остана без камион и 2.5 кубика дървен материал, иззети от полицията. Мъжът е заловен на горски пункт “Чепино” да превозва 4-метровите дървета в камион без регистрационни табели, без позволително и марка на дървесината. По случая се води бързо полицейско производство.

ОТЧЕТ На 14 декември ОНЧ “Отец Паисий” ще проведе общо събрание, на което ще бъде направен отчет на работата през изтичащата година, съобщи председателят на настоятелството Цветан Котев.

ЦИРК Три питона, тарантули и игуани бяха основната атракция на пътуващия цирк, който през седмицата направи няколко представления във велинградските училища. Децата гледаха с интерес украйнски акробати и весели клоуни.

ТАЛАНТИ Възпитаниците на Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда” участваха в Ден на таланта. Със своите рисунки, песни, танци, апликации те отбелязаха международния ден на хората с увреждания 3 декември под мотото “И различни ние сме еднакво нужни! Заедно можем повече!”. Почерпката в празничния ден бе осигурена от местни бизнесмени, за които в знак на благодарност децата изработиха коледни картички.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води