Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Детските желания и пожелания за Коледа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Детските желания и пожелания за Коледа
Публикувано 2007-12-18 09:26:42 от Темпо

Златко Еленов, 5-годишен, Дом за деца и юноши:
Искам много бонбони, ще ги разделя с братята си
Аз и моите трима братя Милан, Георги и Алеко живеем в дома за деца във Велинград. Аз ходя на градина, а братята ми на училище, от четиримата съм най- малкият.През тази години съм слушал и вече съм си намислил желание. Искам Дядо Коледа да ми донесе робот, голям робот. Не знам дали може да направи такъв, но съм си го пожелал. Искам и да ми донесе истински часовник, за да знам клко е часът и кога трябва да си лягаме на обяд в детската градина. Милан ме научи да познавам часа. Искам още много бонбони. Ако получа много бонбони, ще ги разделя с братята си, винаги им давам от моето. Те също са си поискали от Дядо Коледа да им донесе шоколади и бонбони. Тази година ше чакаме Дядо Коледа в дома. На мен там ми харесва.

Марио Джуленов, 15-годишен:
Дядо Доледа да занесе подаръци на сираците
В училище получихме задача да нарисуваме картичка с Дядо Коледа. Аз обичам да рисувам всичко, не само Дядо Коледа. От него искам да донесе много здраве и живот на моите леля и чичо, които ме осиновиха и сега живея при тях и на отдела за закрила на детето. Ако не бяха техните грижи към мен, сега аз сигурно нямаше да съм жив. За себе си също искам от Дядо Коледа живот и здраве. Искам още всички да бъдем единни, да не се караме, да бъдем добри, да пазим чисто, защото всичко това си е за самите нас. От Дядо Коледа искам още да носи много подаръци. Най- много подаръци и лакомства той да занесе на децата без родители, на сираците. И на тях искам да им носи най- много здраве и най- много късмет и да са им много весели празниците.

Петя Геджева, третокласничка в СОУ”В. Левски”:
Всички да се обичат повече
За Коледа съм си пожелала много подаръци. На мама, тате и баба искам Дядо Коледа да донесе много здраве и успех. Искам още да имаме много щастливи моменти заедно край елхата. В училище ми се иска за Коледа да има много веселие и приключения. Пожелавам на възрастните поне на Коледа нашият град да е по-чист и по-приветлив и всички хора да бъдат по-щастливи. Искам през следващата година да няма наводнения или други бедствия, които да ме плащат. На всички весела Коледа и Нова година и да се обичат повече.

По-често да се вслушваме в детските мечти Когато вярвах, че желанията и мечтите в края на годината се сбъдват благодарение на белобрад старец в червена премяна, същият този дядко се наричаше Дядо Мраз, а носените от него армагани идваха за Нова година. След време спрях да му пиша писма и вярата ми в него изчезна, а той пък се преименува на Дядо Коледа и започна да слага подаръците под елхата за Коледа. Без значение как се казва - отправените към него искания и до ден днешен се увеличвата с всяка изминала година. Малчуганите вярват в силата на стареца и не спират да пожелават и да мечтаят. Колкото по-дълго запазят тази вяра, толкова по-добре за самите тях.
Иначе тези все още непораснали възрастни хора рискуват да бъдат заразени със заобикалящите ги негативни настроения, които поради ред социални и икономически причини се усилват и усещат по време на празници. Може би заради това за голяма част от нас, невярващите в Дядо Коледа възрастни, се оказва особено трудно сбъдването на онези детски желания, свързани с това да бъдем малко по-добри, да спрем да се нагрубяваме един други и да търсим положителното във всичко, което ни заобикаля. Ще променим това, ако по-често се вслушваме в тези детски мечти и пожелания и ако всеки от нас си признае, че някъде там в душата му дълбоко скрит спи един Дядо Коледа или Дядо Мраз, който напук на всичко лошо и сиво пази топлината и надеждата за едно все още небъднато желание, за един все още недонесен подарък.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води