Велинград - online - Как училището може да стане желана територия за ученика 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как училището може да стане желана територия за ученика
Публикувано 2007-12-18 09:34:56 от Темпо

Може ли училището да бъде желана територия за учениците? Какво трябва да има и да се случва, за да бъде ходенето на училище не обичайното трудно задължение, а да е интересно и смислено за децата?
Има начини, ето един от тях: СОУ “Васил Левски” спечели проект по образователната програма “Коменски”, благодарение на който 20 ученици и 5 преподаватели от училището ще отидат на обучение в английския град Съри. След това 20 техни връстници англичани ще дойдат на подобно езиково обучение във Велинград. Стойността на проекта е 18 000 евро. Това беше само една от новините, с които СОУ “В. Левски” се похвали на състоялата се на 12 декември конференция “Училището - желана територия на ученика”. Тя бе подготвена от педагогическия съветник Цветанка Грозева, а сред официалните гости бяха зам.-кметът Георги Янчев и педагогически съветници от повечето училища във Велинград.
Сузане Шнитер, която е председател на Ученическия съвет, представи дейността на ученическия парламент през годината. Станислава Шопова разказа за работата на кръжока за малки и големи “Заложби и таланти”. Вяра Фотова сподели опита на IX а клас, спечелили миналогодишния конкурс за най-добър интериор на класна стая - в техния кабинет има квариум с рибки, ароматизатор за въздух и подарен от директора телевизор за изпълненото обещание класът да завърши с отличен успех. Дванадесетокласничката А. Харизанова припомни многото интересни мероприятия по проекта “Пролет в Европа”. Димитър Панчев и Мария Баева разказаха за работата на училищното радио и СИП по журналистика. Ученическата компания “WOW” бе представена от настоящия екип начело с Ани Кьосова и от миналогодишния президент Виктория Зотова, която впоследствие спечели първо място в европейския индивидуален конкурс “Отворен бизнес” с разработка за недостига на чиста питейна вода и на домашен уред за филтриране на вода.
Как училището наистина може да бъде желана територия за учениците обясни и директорът Емил Моллов. Той с право изтъкна, че СОУ “В. Левски” е водещо в използването на информационно-комуникационни технологии: първо въведе електронната система за информиране на родителите за оценките на децата, разполага с електронно информационно табло, монтирани са видеокамери, а вече има и безжичен интернет. В проект е въвеждането на биометрична система за регистрация на учениците, които ще преминават на входа през 4 пулта, на които ще се регистрират с отпечатък от палеца си.
Висока оценка за показаното в презентациите даде зам.-кметът Георги Янчев. Според него най-полезното е, че в СОУ “В. Левски” учениците не само се образоват по учебните предмети, но и се учат как да бъдат успешни хора в живота.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай