Велинград - online - Новите съветници могат да се закълнат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новите съветници могат да се закълнат
Публикувано 2007-12-18 09:39:44 от Темпо

На закрито заседание на 13 декември 2008 г. тричленен състав на Върховния административен съд с председател Боян Магдалинчев обезсили определението, с което бе спряно полагането на клетва от новоизбрания Общински съвет на Велинград. Решението на съда е окончателно и означава, че съветниците могат да встъпят във функциите си.
ВАС се произнесе по частна жалба, подадена от кандидата за общински съветник от Зелена България Ангел Велев. Делото бе образувано на 30 ноември 2008 г. Според върховните съдии определението, постановено от Пазарджишкия административен съд, е процесуално недопустимо и затова се отменя.
Междувременно на 6 декември т.г. Пазарджишкият административен съд реши, че в изборния процес в община Велинград не са допуснати съществени нарушения, които биха променили крайния резултат и затова изборите не се касират. Това решение може да бъде обжалвано пред ВАС от някой от досегашните жалбоподатели - Мила Пройчева от ССД или от НДСВ. Дори да има обжалване, новият Общински съвет може да положи клетва и да работи, докато тече делото във ВАС (срокът за произнасяне на ВАС е 3-месечен). След отмяната на определението се очаква областният управител Ангел Чолаков да насрочи дата за първата сесия на новия Общински съвет. Това трябва да се случи в 14-дневен срок от датата на съдебното решение 13 декември. Така че по коледно-новогодишните празници новите съветници ги чака работа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води