Велинград - online - Отварят Вельова баня 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отварят Вельова баня
Публикувано 2007-12-18 09:41:23 от Темпо

Вельова баня ще бъде отворена още в първите дни на новата 2008 година, съобщи д-р Илза Попова, управител на велинградския филиал на държавната фирма “Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” АД. Банята ще заработи след прекъсване от 2.5 години. През юни 2005 г. тя бе затворена заради наложителен ремонт на покрива, а през август ситуацията допълнително се влоши от наводнението, което засегна сериозно сградата. За да се подпомогне и ускори ремонтът, граждани инициираха дарителска акция за набиране на средства в кутии, разположени на възлови места в града, в които се събраха скромни суми. Помогнаха и частни дарители, основно със строителни материали, обработка на дървен материал, транспорт, лични контакти. Основните средства бяха осигурени от “СБР-НК” - филиал Велинград. Финансовият недостиг бе основната причина ремонтните работи да продължат толкова дълго.
В момента напълно е завършен ремонтът на покрива и частично на фасадата. Веднага след празничните дни на Нова година ще бъде пуснато в експлоатация само едното отделение. Майсторите от Велинград и Драгиново основно са ремонтирали душовете, поставена е алуминиева дограма и врати, направена е нова каса. Спешно ще се постави и дограмата на помещението за съблекалня.
През изтеклата седмица община Велинград започна да ремонтира ел. мрежата по централната алея, която води към банята. От доста време осветление в парка няма, лампите и ел. кабели са откраднати, но ще се направи възможното до откриването на банята да се поставят лампи поне по основната алея, увери зам.-кметът Ангел Даскалов.
Трябва да се отбележи, че ремонтът на фасадата и покрива на банята изцяло е съобразен с предишния вид на сградата, тъй като тя е паметник на културата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води