Велинград - online - Прекрасна книга за любителите на здраве 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Прекрасна книга за любителите на здраве
Публикувано 2007-12-31 10:59:09 от Темпо

Общинският бизнес център се оказа малък за всички дошли на срeщата с д-р инж. Иван Иванов и неговата книга “Лечебни свойства на растенията”.
Книгата представи инж. Поля Поптомова, като я определи като уникална, защото запознава читателите с 304 вида билки, 90% от които растат в нашия край и принадлежат на нашия горски фонд. България е на трето място по билкарство и лечебни растения в света и в този смисъл книгата е за всеки, който се интересува от билките.
Д-р инж. Иванов сподели, че само 5% от 500 вида в света са предмет на изследвания. Колкото до новото в книгата, това е, че всяко растение е описано и в исторически план - как и за какво се е използвало в миналото. Показано е как действа и как да се използва и в наше време. Книгата притежава и календар, посочващ времето, когато да се берат различните билки. “Лечебните свойства на растенията” предлага на читателя повече от 600 страници с 200 изключителни авторови рисунки и отлично полиграфично качество.
В изказването си д-р Драгийски сподели, че най-силно впечатление му е направил фактът, че една билка, а не смес от билки, е с много варианти на използване. Той определи книгата като “практическо ръководство за лечение, което може да помогне на всеки човек”. Инж. Асен Градански много емоционално изрази впечатленията си от книгата на колегата си. Той каза: “Билките и растенията са описани всички и не е нужно да се ползва друга литература. Това е една прекрасна книга за природата. Една много важна книга за любителите на здраве.” Севда Доспатска, която има особени заслуги за отпечатването на книгата, отбеляза, че освен всичко друга, тя е особено полезна и за ветеринарните медици в тяхната работа. Зам.-кметът Георги Янчев предаде на д-р инж. Иван Иванов най-искрените поздравления на кмета Иван Лебанов за тази прекрасна творба и добави: “Аз съм изключително щастлив, че имаме вече така полезна и необходима книга.” Инж. Овчаров сподели: “Радостен съм, че Иван можа да изпълни своята мечта, целта на живота си.”
С вълнение авторът, който е посветил “Лечебните свойства на растенията” на своя син Йонко Иванов, сподели: “Това е книгата на целия ми живот. Аз съм радостен, че имам толкова приятели и им благодаря на всички за помощта.”
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола