Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Нова година, нов Общински съвет - нов късмет? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева: Нова година, нов Общински съвет - нов късмет?
Публикувано 2007-12-31 11:06:39 от Темпо

Борис Голомехов, председател на Общински съвет Велинград:
Ще има нов начин на работа
Убеден съм, че новият Общински съвет ще наложи нов начин на работа. Именно промяната бе и една от причините, поради които лично аз реших да се включа в политиката. Както вече казах и на самата тържествена сесия, желанието ни е да променим мнението на хората за нас. Искаме те да спрат да гледат на общинските съветници като на орел, рак и щука. За тази промяна към по- добро определено ще допринесе и фактът, че в Общинския съвет има много нови лица. Всички те са готови да загърбят конфронтациите, особено тези на политическа основа, готови са да бъдат толерантни и да работят с всички. Това не означава, че не искаме опозиция. Напротив, от такава има нужда, но тя да бъде градивна. Ще бъдем готови да приемем всякакви конструктивни и полезни идеи за благото на Велинград. За работата ни през новата 2008 г. още не мога да направя прогнози, но пожеланието ми към всички съветници е да бъдат готови да работим здраво и то за доброто на всички. На жителите на общината пожелавам късмет и много здраве.
Екатерина Каферинова, общински съветник 4-ти мандат:
Необходима е и приемственост
Хубаво е в Общинския съвет да има нови лица, но в същото време е необходима и приемственост. Нужно е време, за да се навлезе в материята, в същността на работата. Затова е добре, че има и съветници със стаж и опит. Аз съм съветникът с най-дълъг стаж, още 5-6 мои колеги имат зад гърба си повече от един мандат. От разговорите ми с новоизбраните колеги до момента мога да кажа, че усещам от тяхна страна желание нещата да се променят, да се спре конфронтацията, да се търси диалог с всички. Това предполага създаването на мнозинство, което да решава проблеми, но и мнозинство, което има предвид и мнението на своите опоненти. Не мисля, че в този съвет към момента може да говорим за формиране на ярка опозиция. 2008 е нова година и тя идва с надежда за ново начало. Да сме живи и здрави всички, да бъдем толерантни и търпеливи, защото нещата не могат да се случат толкова бързо, колкото ни се иска. На жителите на Велинград пожелавам да бъдат по-активни, да присъстват по-често на заседанията на Общинския съвет, а ние новоизбраните съветници да успяваме да решаваме проблемите на хората.

Нека да е на късмет!
Нова година - нов късмет, казват възрастните хора. Ако променим малко пожеланието към новата година с новия късмет можем спокойно да прибавим и нов общински съвет.
Де късмет новоизбраните ни местни законотворци да повярват на собствените си обещания за работа на ползу роду и да вземат, че да ги изпълнят.
Де късмет този Общински съвет да е първият от много следващи, за които хубавите думи от страна на обикновения човек да са повече от лошите.
Де късмет новите съветници да бъдат водени от благородни и общополезни мотиви, а не от собствените си икономически интереси.
Де късмет новите ни местни депутати и да четат и спазват законите и собствените си наредби. Ако не сега, в началото на една нова година, кога друг път да погледнем позитивно?
Е, хайде, нека да е на късмет!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България