Велинград - online - Съветниците актуализираха бюджета и отложиха такса смет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците актуализираха бюджета и отложиха такса смет
Публикувано 2007-12-31 11:08:34 от Темпо

Само ден след тържествената си клетва новият Общински съвет се събра на извънредно заседание заради нетърпящи отлагане в края на годината финансови въпроси.
Направена бе актуализация на бюджета за 2007 г., като приходната му част бе увеличена с 983 879 лева. Парите са от преизпълнение на местните приходи.
Решено бе общинските служители да получат по една минимална заплата за закупуване на работно облекло.
Представителните разходи на кмета бяха увеличени с 2500 лева, за които кметът Иван Лебанов поясни, че са за закупуване на подаръци за талантливи деца, деца без родители, деца с различни увреждания и др. До момента предишното ръководство на общината е имало 27 000 лева за представителни разходи за 2007 г.
Отпаднаха точките, свързани с определяне на таксата за битови отпадъци. Предложеният от администрацията вариант бе таксата да се запази в размера от 2007 г. ДПС поиска отлагане с мотив, че времето е малко, а проблемът трябва да се огледа внимателно и това бе прието от съветниците.
Подкрепено бе искането на “ВКТВ” да се разреши общинската фирма да изтегли кредит от 30 000 лева. С тях ще се изплатят суми от акт за публично държавно вземане на Басейновата дирекция за управление на водите. Най-разгорещени дебати предизвика отпускането на 20 076 лева за изплащане на изградената обществена тоалетна в Юндола. Съветниците се оказаха пред свършен факт, тъй като тоалетната е вече построена и то без проект, а парите вече са платени. Това и размерът на сумата за строителството предизвикаха редица принципни възражения. Парите бяха отпуснати, но бе образувана комисия за проверка на изразходването на средствата, в която влизат зам.-кметът В. Цветанова и съветниците Ал. Гагов, С. Кичуков и Г. Панов.
Съветниците определиха група, която ще разработи промени в Правилника за работа на Общинския съвет: Борис Голомехов, Екатерина Каферинова, Венцислав Еличин, Тома Пачалов, Снежана Велева, Мустафа Джамбаз, Атанас Дамов и Стоянка Кърпачева. Правилникът предстои да бъде гласуван още на първата сесия през 2008 г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай