Велинград - online - Общо 14 мъже скочиха в студените води, трима извадиха кръста 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общо 14 мъже скочиха в студените води, трима извадиха кръста
Публикувано 2008-01-08 10:11:24 от Темпо

Иван Ищев, Георги Сейменов и Владимир Додников са героите на тазгодишния Йордановден във Велинград. Те уловиха и извадиха кръста в студеното утро на 6 януари, Богоявление.
В трите храма “Успение Богородично” в Лъджене, “Свети Георги” в Чепино и “Света Троица” в Каменица свещениците първо отслужиха тържествената Богоявленска служба, с която осветиха водата. След това поведоха вярващите към местата на хвърляне на кръста: на езерото Клептуза в Чепино, на плажа “Терма” в Каменица и на Централния плаж в Лъджене. Навсякъде се бяха събрали много хора, очакващи с интерес да видят колко ще са смелчаците, които ще скочат в ледените води. В Чепино момчетата, които скочиха за кръста, бяха най-много - шестима. Отец Ангел хвърли кръста към средата на езерото, а най-бърз се оказа Иван Ищев, който получи поздравленията на хората. Сред множеството на Клептуза бе и кметът Иван Лебанов.
На плажа в Каменица за кръста скочиха петима. И тази година всички изпревари Георги Сейменов, който стори същото и на миналия Йордановден. На празника в Каменица беше заместник-кметът Георги Янчев.
В Лъджене се получи сходна ситуация: скочиха трима и спечели миналогодишният победител Владимир Додников. Ден преди Богоявление водата в големия басейн на плажа беше образувала 5-6 сантиметров лед и се е наложило да се пуска топла минерална вода, за да може да бъде изпълнен ритуалът с хвърлянето на кръста. Въпреки студеното време на плажа имаше много хора, сред които зам.-кметът Ангел Даскалов и общински съветници.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай