Велинград - online - ОНЧ “Отец Паисий” отчете успешна творческа година 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ОНЧ “Отец Паисий” отчете успешна творческа година
Публикувано 2008-01-08 10:21:34 от Темпо

На 3 януари в ОНЧ “Отец Паисий” се проведе отложеното поради липса на кворум отчетно събрание на читалището. Събранието бе председателствано от Валя Тетова. Отчет за дейността на читалището за 2007 г. направи председателят Цветан Котев, който започна с думите, че България вече е член на ЕС и читалищата трябва качествено да променят дейността си - сега повече от преди, за запазване на нашата идентичност и традиция. Цветан Котев обърна внимание на дейността на библиотеката, като цитира някои цифри, които сами по себе си говорят за добрата работа: библиотеката има 780 читатели, организирана бе изложба на великденски яйца, по време на велинградските празници на културата бе представена стихосбирката на П. Пеев “Завръщане”.
За работата на велинградските театрали говори Павел Гайдев, който спомена многобройните изяви на театъра както у нас, така и в чужбина и припомни вълненията и сълзите на нашите сънародници при гостуването на театъра в Одрин. Театралните самодейци работят по две пиеси: “Клошария” на Димитър Христов под режисурата на Валя Фиданова и “Оркестър “Титаник” на Христо Бойчев с режисьор Мариус Донкин.
Добра оценка бе дадена и за работата на Градския хор за работата му, който въпреки трудностите работи активно през годината. За литературния клуб отчетът бе на д-р Любен Атанасов, който отново припомни издадените през годината стихосбирки и постигнати успехи в литературните участия на членовете на литературен клуб “Н.Й.Вапцаров”.
Богата като участия бе и отчетената работа на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав: 76 участия в страната и чужбина. Новото от тази година за оркестъра е, че парите от концертите са внесени по сметката на ОНЧ “Отец Паисий”. Въпросът на ръководителката на мажоретния състав Биляна Масларова беше ще има ли за оркестъра и за мажоретките от порите, които те сами са си изкарали. Председателят на читалището Цветан Котев обясни, че издръжката на оркестъра и мажоретките за отчетния период е повече от 23 000 лв., а изкараните пари са 6090 лв. и обеща, че около 70%-80% от изкараните пари ще бъдат за тях. Той допълни, че започва вземането на мерки за нови униформи на оркестъра и ще се купуват нови инструменти, както и че до 11 януари репетиционната зала ще има климатик. Има постъпила докладна до читалищното настоятелство от ръководителите на оркестъра и мажоретния състав, която ще бъде разгледана съвместно и за взетите решения ще бъде уведомено олщото събрание на читалището. Възпитаникът на оркестъра и вече студент Георги Паризов постави особено важния въпрос за привличане на деца в музикалната школа, защото от това зависи съществуването на оркестъра.
Атанас Коев прочете доклада на проверителната комисия за финансовото състояние на читалището, което бе определено като добро. Двата отчета бяха приети само с един глас “въздържал се”.
На мястото на починалия почетен председател на ОНЧ “Отец Паисий” Димитър Мечев за член на настоятелството бе избрана Миляна Шулева, а на местото на подалия оставка член на проверителната комисия Александър Гайдев събранието избра Бойчо Караилиев.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води