Велинград - online - Лидерът на СДС Пламен Юруков:Имаме нужда от малко и умно правителство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Лидерът на СДС Пламен Юруков:Имаме нужда от малко и умно правителство
Публикувано 2008-01-08 10:22:44 от Темпо

Втория ден от новата година избра лидерът на СДС Пламен Юруков, за да се срещне с членовете на организацията от нашия град. Всъщност напълно нормално бе Пламен Юруков да започне срещите си с членовете на СДС от страната с велинградските седесари, защото те заедно със съпартийците си от Велико Търново подкрепиха кандидатурата му за лидер на СДС много преди провеждането и избирането му на националната конференция.
На срещата Пламен Юруков сподели своите виждания и намерения за бъдещето на партията и какво трябва да се направи от всеки член и симпатизант на СДС, за да се върне доверието на хората. Той с нескрито чувство на гордост, че е лидер на партията, донесла първите промени по пътя на демокрацията за страната ни, добави, че “сега започва битката за продължаване на промените”, защото всеки член на нашето общество ги заслужава и че “трябва първо да реформираме себе си, като запазим силата и вярата в синята идея и се освободим от всичко, което ни пречи да вървим напред”. Пламен Юруков обяви, че битката за създаване на правилата, които да бъдат изпит за всички кандидати за депутати, кметове, съветници вече е започнала.
Лидерът на СДС говори и за марката СДС днес като марка на нов консерватизъм. И отговори на философския въпрос “Какво е демокрацията: диктатура на мнозинството или е свобода на личността?”. Колкото до новия консерватизъм, в основата му е по-малко участие на държавата и по-голяма свобода за бизнеса, за което пък е нужно да имаме “малко и умно правителство”. Той даде пример с Агенцията за младежта и спорта, в която работят 400 души, чиято основна задача е да разпределят парите между спортните федерации. Новият консерватизъм включва освен “малко и умно правителство” още и екологията и нов тип социална политика.
Лидерът на СДС зарадва велинградските членове на партията с информацията за завръщането на много от напусналите я членове и с предстоящите до края на месеца срещи с радикалите на Бакърджиев и свободните демократи на Стефан Софиянски, както и с предстоящите разговори с “Гергьовден” и “Новото време”. Колкото до ДСБ: проведени са няколко разговора с Иван Костов, но засега нищо конкретно по въпроса за обединение. “За една партия най-важното е да се напипва пулса на промените и да се реагира адекватно и точно”, каза лидерът на СДС и допълни: “Затова и започнахме работа, като проведохме и ще проведем още разговори, свързани с приемането от Народното събрание за следващите избори на т.нар. “динамична листа” - това ще рече, че кандидатите се подреждат по азбучен ред и всеки гласоподавател отбелязва този, който иска да бъде избран.
Срещата със лидера на СДС Пламен Юруков завърши с признанието му: “Аз съм дошъл в партията, защото силно вярвам, че тя трябва да съществува самостоятелно и като неин лидер съм подчинил работата си на борбата СДС да не загуби своята идентичност.”
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България