Велинград - online - Сняг, студ, боклук и актове за “Стройком” и “Еюпов” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сняг, студ, боклук и актове за “Стройком” и “Еюпов”
Публикувано 2008-01-08 10:31:57 от Темпо

Много сняг, много студ и много боклук се стовариха на общинската фирма “Стройком” още в първия д”н на новата 2008 година. Резултатът: отворени за движение, но труднопроходими улици. Най-големи затруднения за шофьорите създаде състоянието на централния булевард “Съединение”. В резултат на хвърлената луга цялото шосе стана на бабуни и заприлича на развълнувано море. Това доведе до масово недоволство сред хората, които срещу платените си пътни и местни данъци настояваха за съответната услуга. Недоволството на водачите явно стигна и до Районното полицейско управление, което наказа “Стройком” с акт за недоброто почистване на улиците в града. Актът е на стойност до 1000 лева.
Според управителя на “Стройком” инж. Иван Бояджиев въпреки тежките зимни условия, целият град е отворен за движение, а 2/3 е и опесъчен. Фирмата е имала проблеми с техниката, но те са решени в движение. Допълнително са ги затруднили многото боклуци, изхвърлени по празниците. По булевард “Съединение” има проблем със снегопочистването, но общината е наела подизпълнител, който да чисти там, каза за в. “Темпо” г-н Бояджиев.
Два дни по-късно РПУ на МВР наложи акт и на ЕТ “Ирин Еюпов” - фирмата, избрана от общината да чисти снега по междуселските пътища. Актът също е за недобро почистване и е на стойност до 1000 лева, съобщи началникът на полицията Йордан Рогачев.
Много недоволство сред хората предизвикаха и големите закъснения на градския транспорт в най-студените януарски дни.
За разлика от ситуацията в града и до Чуката, дефилето към Пазарджик, което се поддържа от софийска фирма, беше добре почистено и опесъчено. В особено натоварените следобедни часове на 1 януари и в следващите дни по дефилето имаше и коли на КАТ, така че не се стигна до тежки произшествия на пътя. Пътищата на територията на общината бяха проходими, но при истински зимни температури - много сняг и много ниски температури, достигащи рано сутрин до минус 23-25 градуса. От Гражданска защита съобщиха, че снабдяването с хранителни продукти навсякъде е осигурено, в селищата има вода, ток и телефонна връзка.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води