Велинград - online - “Стройком” постави наболелите си проблеми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Стройком” постави наболелите си проблеми
Публикувано 2008-01-15 08:51:08 от Темпо

След изключително тежката първа седмица на януари, през която общинската фирма “Стройком” заслужи много критики и акт за недобро снегопочистване на улиците, управителят инж. Иван Бояджиев инициира среща с ръководството на общината. Тъй като принципал на фирмата е Общинския съвет, в срещата на 10 януари участваха председателят на местния парламент Борис Голомехов, неговите заместници и общински съветници. Включиха се и заместник-кметовете Ангел Даскалов и Исмет Бабучи.
Като най-наболели за “Стройком” проблеми Иван Бояджиев изброи отдавна познатите и изговорени: предстоящото закриване на сметището, липсата на депо за строителни отпадъци при очаквано голямо строителство през 2008 г., масово горене на съдовете за битово и разделно събиране на отпадъците, остаряла техника и остра необходимост от нова - както за снегопочистване, така и за метене и миене на улиците. “Почистихме града доста добре от снега, но техниката ни е от 1960-70 година”, обобщи инж. Бояджиев и предложи да се мисли за закупуване на модерна многофункционална машина за смето- и снегопочистване с цена от порядъка на 67 000 евро.
Тъй като чистотата е сред най-сериозните въпроси за курорта Велинград, срещата е дори закъсняла, каза Б. Голомехов. Той поиска от “Стройком” не само план-сметка за 2008 г., но и стратегия какво ще се прави, а от Общинска администрация по-строг контрол и санкции при запалване и чупене на контейнерите за смет. Г-н Голомехов определи като сбъркана технологията с хвърляне на луга по централния булевард. Иван Бояджиев се съгласи с констатацията, но изтъкна, че по нареждане на КАТ са опесъчавали ръчно по време на снеговалежа. И по републиканската пътна мрежа се хвърля луга и при омекване се чисти, допълни кметът на Кръстава Мустафа Еюпов, който представляваше фирмата на брат си “Айредин - Ирин Еюпов”, също понесла акт заради снегопочистването на междуселските пътища.
Тома Пачалов акцентира, че е проблемът не опира само до техниката , а и до човешкия фактор. Според него трябва да се излезе с призив към гражданите и да се инициира обществен дебат по темата. Екатерина Каферинова подчерта, че никой не е доволен от снегопочистването на Велинград и селата, но трябва да се отчете и това, че три денонощия в “Стройком” никой не е спал. Тя предложи всяка седмица “Стройком” да подава информация към гражданите на коя улици са запалени контейнери или са извършени други нарушения. А дали ще се обяви нова обществена поръчка и ще се заздравява ли “Стройком” е въпрос на бъдещо решение. Главният еколог на община Велинград инж. Станимир Живков съобщи, че от 10 януари на граждански договор и на 8-часов работен ден ще има двама проверители с контролни функции. На тяхната работа ще се разчита за прекратяване на изхвърлянето на горящи отпадъци в кошовете.
Срещата завърши без конкретни решения, а само ден по-късно по улиците на Велинград продължи да се случва това, което се вижда на снимката.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай