Велинград - online - “Стройком” постави наболелите си проблеми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

“Стройком” постави наболелите си проблеми
Публикувано 2008-01-15 08:51:08 от Темпо

След изключително тежката първа седмица на януари, през която общинската фирма “Стройком” заслужи много критики и акт за недобро снегопочистване на улиците, управителят инж. Иван Бояджиев инициира среща с ръководството на общината. Тъй като принципал на фирмата е Общинския съвет, в срещата на 10 януари участваха председателят на местния парламент Борис Голомехов, неговите заместници и общински съветници. Включиха се и заместник-кметовете Ангел Даскалов и Исмет Бабучи.
Като най-наболели за “Стройком” проблеми Иван Бояджиев изброи отдавна познатите и изговорени: предстоящото закриване на сметището, липсата на депо за строителни отпадъци при очаквано голямо строителство през 2008 г., масово горене на съдовете за битово и разделно събиране на отпадъците, остаряла техника и остра необходимост от нова - както за снегопочистване, така и за метене и миене на улиците. “Почистихме града доста добре от снега, но техниката ни е от 1960-70 година”, обобщи инж. Бояджиев и предложи да се мисли за закупуване на модерна многофункционална машина за смето- и снегопочистване с цена от порядъка на 67 000 евро.
Тъй като чистотата е сред най-сериозните въпроси за курорта Велинград, срещата е дори закъсняла, каза Б. Голомехов. Той поиска от “Стройком” не само план-сметка за 2008 г., но и стратегия какво ще се прави, а от Общинска администрация по-строг контрол и санкции при запалване и чупене на контейнерите за смет. Г-н Голомехов определи като сбъркана технологията с хвърляне на луга по централния булевард. Иван Бояджиев се съгласи с констатацията, но изтъкна, че по нареждане на КАТ са опесъчавали ръчно по време на снеговалежа. И по републиканската пътна мрежа се хвърля луга и при омекване се чисти, допълни кметът на Кръстава Мустафа Еюпов, който представляваше фирмата на брат си “Айредин - Ирин Еюпов”, също понесла акт заради снегопочистването на междуселските пътища.
Тома Пачалов акцентира, че е проблемът не опира само до техниката , а и до човешкия фактор. Според него трябва да се излезе с призив към гражданите и да се инициира обществен дебат по темата. Екатерина Каферинова подчерта, че никой не е доволен от снегопочистването на Велинград и селата, но трябва да се отчете и това, че три денонощия в “Стройком” никой не е спал. Тя предложи всяка седмица “Стройком” да подава информация към гражданите на коя улици са запалени контейнери или са извършени други нарушения. А дали ще се обяви нова обществена поръчка и ще се заздравява ли “Стройком” е въпрос на бъдещо решение. Главният еколог на община Велинград инж. Станимир Живков съобщи, че от 10 януари на граждански договор и на 8-часов работен ден ще има двама проверители с контролни функции. На тяхната работа ще се разчита за прекратяване на изхвърлянето на горящи отпадъци в кошовете.
Срещата завърши без конкретни решения, а само ден по-късно по улиците на Велинград продължи да се случва това, което се вижда на снимката.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води