Велинград - online - ПОЩА: Неволи по баните 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПОЩА: Неволи по баните
Публикувано 2008-01-15 08:55:50 от Темпо

Писмото на г-жа Василева получихме ден преди отварянето на Вельова баня. Публикуваме го, защото въпреки удовлетворението от нейното пускането, проблемите със състоянието на баните във Велинград съвсем не са малко и не са свършили.

Велинград се слави с топлите минерални бани. В града съществуват 6 бани. Какво е тяхното състояние? Тревожно и плачевно! Отмина доброто старо време, когато работеха с пълен капацитет.
Женска баня е на концесия. Билетът не е по джоба на бедните пенсионери.
Кална баня също е на концесия. И тя спря да работи, защото помпата е развалена. Работи само едното отделение, а ремонтирането чака от година-две за шкафчета-гардероби. В кв. Чепино банята работи с две отделения, но там пък транспортът не позволява (особено през зимата) да се посещава. Мостът е приватизиран и от последна спирка вече не може да се посети банята, както беше преди.
Вельова баня е в застой от 2-3 години. Чака се благоволението на някой, който да стопли хората в тяхната битова нужда. Кремъчна баня също е в окаяно състояние. Отидеш и виждаш: в банята няма вода. Хората са в недоумение защо е така. Вместо удоволствие да се изкъпеш и да си тръгнеш доволен, нехайство и бреме за клиентите. Неволи има в Сярна баня - и там работи само едното отделение.
От място, където хората се радваха на хубавите бани, сега няма кой да чуе хората. Докога тази гавра с хората? Каква е тази безотговорност? Вие, господа управници, сте заети с големи дела. Но и банята заслужава да работи за хората и гостите на града. Кажете истината! Ще има ли бани във Велинград, които ще работят, а не да ходим, да мръзнем и да се връщаме огорчени вкъщи!
Донка Василева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай