Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.01.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.01.08
Публикувано 2008-01-15 08:59:37 от Темпо

АПТЕКИ Няколко аптеки във Велинград подкрепиха националния протест на фармацевтите, като на 8 януари затвориха за един час по обед. Протестът е срещу нова наредба на Министерството на здравеопазването за надценките в аптеките, която според фармацевтите не е в интерес на бранша и пациентите.

СЛАВЯНИ Членове на дружеството “Славяни” от Велинград ще участват в среща с руския президент Владимир Путин, който пристига на държавно посещение в България на 18 януари. Те вече са получили пропуските-покана от посолството на Русия.

ЦИГОВ ЧАРК На 11 януари на Цигов чарк се състоя първата за годината среща, на която областиният управител Ангел Чолаков събра всички кметове на общини от Пазарджишка област. Сред многото дискутирани проблеми са били европейските проекти, борбата с бедствията, програмите за безработни, спорното изграждане на регионално депо за битови отпадъци и др.

СБИВАНЕ Двамата братя М. Б. и Д. Б. от Ракитово са стигнали до сериозно сбиване вечерта на Ивановден, 7 януари. 22-годишният Д. Б. ударил батко си М. Б., на 26 години, с лопата в главата. Пострадалият е настанен в болницата във Велинград с фрактура на черепа. От полицията обявиха, че се води дознание и издирват нападателя.

АРЕСТИ По едно денонощие в ареста на полицията прекараха М. М., 42 г., от бозево, заловен с 3 кубика незаконен материал и Г. К., от Костандово, хванат да управлява маздата си с 1.55 промила алкохол.

ПОЖАР В петък през нощта, около 2.45 часа е възникнал пожар в гаража на Р. К. във Велинград. От огъня е пострадала предната част на паркирания там лек автомобил Шевролет. Дежурните от РПУ и РС ПБЗНГ са направили оглед на място и се води дознание, което да изясни причините за пожара и щетите.

КРАЖБА През деня в петък крадец е проникнал през прозорец на първия етаж в дома на Е. Г., 29 г., от Велинград. Откраднати са телевизор, стереоуредба и мобилен телефон.

СТРОИТЕЛИ Комисията за Централния професионален регистър на строителя проведе изнесени заседания от 11 до 13 януари в хотел “Велина” във Велинград. Комисията работи към Камарата на строителите в България, а на откриването на първото заседание участниците бяха приветствани от заместник-кмета Ангел Даскалов. От началото на 2008 г. строителна фирма, която не е вписана в централния регистър, няма право да извършва строителна дейност.

АВСТРИЙЦИ Кметът Иван Лебанов се срещна с представители на австрийска консултантска фирма, която предлага маркетингова стратегия за развитие на Велинград като туристическа дестинация. Освен СПА-туризма е обсъждано и развитието на ски-туризма в посока Юндола - Белмекен.

КОНЦЕРТ Фолклорният ансамбъл “ШАМАЦ” от Сърбия изнесе концерт на 10 януари. Домакин на сръбските изпълнители бе ОНЧ “Васил Левски”.

ПРЕМИЕРА Премиерна прожекция на авторския филм “Мистериите на Орфей” ще има на 15 януари от 17 часа в залата на Историческия музей във Велинград. Автор на филма е поета-орфик Никола Гигов, а организатори на проявата са музеят, Образователен център “Авангард” и Клуб на здравето. Входът е свободен за всички интересуващи се от миналото на траките, бесите и Орфей.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай