Велинград - online - IN MEMORIAM:Последен поклон пред Лили Захова 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

IN MEMORIAM:Последен поклон пред Лили Захова
Публикувано 2008-01-22 09:12:02 от Темпо

На 19 януари 2008 г. почина Лилия Захова-Желязкова, оставяйки след себе си значимо духовно наследство: десетки роли, изиграни на велинградската театрална сцена и десетки деца, открили благодарение на нея красотата на балетното изкуство.
Лили Захова-Желязкова беше дъщеря на Петко Захов - един от основателите на любителския театрален състав в Лъджене. Истинско доказателство, че “кръвта вода не става” беше нейното незабравимо присъствие на сцената на ОНЧ “Отец Паисий” и многото награди, сред които и златен медал за ролята в пиесата “Барабанчица” от Националния театрален фестивал.
“За мен театърът беше и си остава най-красивата приказка”, сподели тя в качеството си на истински доайен на артистите-самодейци пред в. “Темпо” през 2005 г. - годината, когато театърът във Велинград навърши 100-години. Лили Захова-Желязкова отдаде много години и творчески труд и за създаването и утвърждаването на школа по класически балет във Велинград. В балетната репетиционна на последния етаж в читалищната сграда години наред под нейно ръководство се раждаха хармония, грация и елегантност - черти, които притежаваше и сама г-жа Захова.
Велинградската общественост - общинското ръководство в лицето на зам.-кмета Валентина Цветанова, ръководството и самодейците от ОНЧ “Отец Паисий”, хората, обичали и ценели таланта на Лили Захова я изпратиха в последния й път така, както подобава. Преди години, излизайки на сцената в деня на погребението на своя баща, Лили Захова доказа, че театърът побеждава болката от смъртта. Нека като поклон пред нейната памет да й отдадем заслуженото място сред големите творчески личности на Велинград!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води