Велинград - online - ОТЗВУК:Който работи на 1 лев, краде вода, твърди концесионерът на Женска баня Т. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК:Който работи на 1 лев, краде вода, твърди концесионерът на Женска баня Т.
Публикувано 2008-01-22 09:14:10 от Темпо

В предишния брой на “Темпо” публикувахме няколко материала за откриването на Вельова баня и за състоянието на всички бани във Велинград. С настояване да представят и своята позиция по темата ни потърсиха от фирма “МиТ Пройчеви”, която е концесионер на Женска баня (комплекс “Рим”).
Според Трайчо Пройчев цената за баня от 1 лев не е възможна, ако се плащат дължимите на държавата такси. “МитТ Пройчеви” плащат годишна такса от 24 000 лева по разрешителното си за ползване на минерална вода. В момента за един кубик топла минерална вода държавата е определила цена от 1.20 лева. Който действително плаща тази цена, не може да определи цена на билета 1 лев, твърди Тр. Пройчев и е категоричен, че такава цена означава, че крадат вода.
Но всички бани във Велинград - и държавните, собственост на “Специализирани болници за рехабилитация-НК”, и отдадените от общината на концесия Чепинска и Кална баня държат цена от 1 лев. Единствено в Женска баня цената на билета е по-висока: официално обявената е 5 лева, но пенсионерите плащат наполовина - 2.50 лева, а редовните клиенти - 3 лева. В Женска баня инвалидите се къпят безплатно всеки ден, а има и определен един ден в седмицата за безплатно къпане на пенсионери, както го изисква договорът за концесия. При формирането на цената на билета освен 1.20 лева за кубик топла минерална вода се прибавят парите за студена вода, канал, заплати, други разходи. Единствено ние сме изпълнили и дори петкратно сме надхвърлили исканите по договора за концесията инвестиции, подчертава г-н Пройчев. До момента те са на стойност 1 100 000 лева. 200 000 лева от тях са инвестирани в банята, а годишните разходи само за нея надхвърлят 45 000 лева. Концесионерът на Женска баня настоява, че законът трябва да важи за всички. Но на практика не е така и се появява нелоялна конкуренция, защото от страна на други концесионери и от страна на държавни и общински обекти се краде вода, не се монтират водомери, оставят се неплатени огромни сметки за вода.
Въпреки недоволството си от този вид конкуренция, от “МиТ Пройчеви” са заложили на философията, че не е важна само цената на билета, а и качеството и обслужването и затова са се постарали да създадат в банята удобства и да предложат хубава обстановка и чистота. Това явно вече се цени, защото клиенти не липсват.
Ще продължим темата за цената на билетите за баня, ще търсим мнението и на другите собственици и концесионери на бани, както и това на клиентите. Ако темата вълнува и вас и имате позиция - пишете ни!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води