Велинград - online - Председателството на Общинския съвет: Загърбваме политиката, работим в екип и с 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Председателството на Общинския съвет: Загърбваме политиката, работим в екип и с
Публикувано 2008-01-22 09:32:36 от Темпо

Целите и приоритетите в настоящия мандат на Общинския съвет бяха обявени на първата пресконференция, дадена на 18 януари от председателя Борис Голомехов и тримата зам.-председатели Екатерина Каферинова, Венцислав Еличин и Тома Пачалов. Г-н Голомехов постави на първо място задачата в Общинския съвет да бъдат загърбени политическите интереси и да се заработи в екип по проекти към еврофондовете, за развитие на туризма, модерна инфраструктура, чист и приветлив Велинград и община. Г-жа Каферинова постави акцент върху осигуряването на повече прозрачност за нещата, които се случват в Общинския съвет през този мандат и призова гражданите да бъдат по-активни, да участват в сесиите. Тома Пачалов обяви, че ще се стремят да наваксат задачите, които са изостнали заради съдебния спор за избора на новите съветници и затова през февруари ще има 2 сесии. Политиката трябва да остане извън, а не в залата, нужна е по-малко политика и повече работа. Венцислав Еличин съобщи, че председателството изготвя 6-месечен оперативен план и дългосрочна програма съвместно с Общинска администрация. Заместник-председателите са си разпределили ресорите, като Т. Пачалов ще отговаря за комисиите по икономика и туризъм, Ек. Каферинова за ТСУ и образование, В. Еличин за общинска собственост и транспорт. Как на практика при толкова различни партии ще се загърби политическото противопоставяне? Според Б. Голомехов малкото, но здраво мнозинство в Общинския съвет няма да диктува от тази позиция нещата. Ек. Каферинова допълни: с диалог и предварителни срещи решенията ще се взимат общо, желание за това имало и от ДПС.
В пълен синхрон съветниците смятат да работят и с Общинска администрация. За да бъде осигурен такъв, е важно да се спазват правилата за внасяне на предложенията и да не се правят компромиси в нарушение на Правилника. Общо мнение, изразено от председателството бе, че това, което касае доброто на Велинград, не е политически въпрос. А на питане дали ще успеят да загърбят икономическите интереси Борис Голомехов отговори, че неговият икономически интерес е във Велинград да се развива туризъм и изцяло съвпада с интереса на общината. Лошото е, че досега се е работило на парче, а трябва да се работи мащабно за реклама и утвърждаване на дестинацията Велинград - идея, която ще бъде подкрепена и от туристическия бранш. На въпроса на в. “Темпо” дали след като правителството даде възможност за приватизация на общинските болници това ще се случи във Велинград, председателят Б. Голомехов каза, че заради краткото време на такива конкретни въпроси все още е рано да се отговори. Личното му мнение е, че общините трябва да се отърсят от неприсъщи функции, но като се запази социалния елемент. В момента нямаме готова теза, по такъв въпрос бихме могли да включим и мнението на обществеността, каза Ек. Каферинова. Тома Пачалов обяви, че той не е за приватизация на общинската болница и че не е съгласен с прибързаната тенденция да се говори, че бюджетът на “МБАЛ-Велинград” е по-малък от 2007 г.
Първата пресконференция завърши с шампанско и с ангажимента, че този Общински съвет ще въведе като традиция срещите с медиите след всяка сесия. Ще поживеем, ще видим..

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай