Велинград - online - Председателството на Общинския съвет: Загърбваме политиката, работим в екип и с 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Председателството на Общинския съвет: Загърбваме политиката, работим в екип и с
Публикувано 2008-01-22 09:32:36 от Темпо

Целите и приоритетите в настоящия мандат на Общинския съвет бяха обявени на първата пресконференция, дадена на 18 януари от председателя Борис Голомехов и тримата зам.-председатели Екатерина Каферинова, Венцислав Еличин и Тома Пачалов. Г-н Голомехов постави на първо място задачата в Общинския съвет да бъдат загърбени политическите интереси и да се заработи в екип по проекти към еврофондовете, за развитие на туризма, модерна инфраструктура, чист и приветлив Велинград и община. Г-жа Каферинова постави акцент върху осигуряването на повече прозрачност за нещата, които се случват в Общинския съвет през този мандат и призова гражданите да бъдат по-активни, да участват в сесиите. Тома Пачалов обяви, че ще се стремят да наваксат задачите, които са изостнали заради съдебния спор за избора на новите съветници и затова през февруари ще има 2 сесии. Политиката трябва да остане извън, а не в залата, нужна е по-малко политика и повече работа. Венцислав Еличин съобщи, че председателството изготвя 6-месечен оперативен план и дългосрочна програма съвместно с Общинска администрация. Заместник-председателите са си разпределили ресорите, като Т. Пачалов ще отговаря за комисиите по икономика и туризъм, Ек. Каферинова за ТСУ и образование, В. Еличин за общинска собственост и транспорт. Как на практика при толкова различни партии ще се загърби политическото противопоставяне? Според Б. Голомехов малкото, но здраво мнозинство в Общинския съвет няма да диктува от тази позиция нещата. Ек. Каферинова допълни: с диалог и предварителни срещи решенията ще се взимат общо, желание за това имало и от ДПС.
В пълен синхрон съветниците смятат да работят и с Общинска администрация. За да бъде осигурен такъв, е важно да се спазват правилата за внасяне на предложенията и да не се правят компромиси в нарушение на Правилника. Общо мнение, изразено от председателството бе, че това, което касае доброто на Велинград, не е политически въпрос. А на питане дали ще успеят да загърбят икономическите интереси Борис Голомехов отговори, че неговият икономически интерес е във Велинград да се развива туризъм и изцяло съвпада с интереса на общината. Лошото е, че досега се е работило на парче, а трябва да се работи мащабно за реклама и утвърждаване на дестинацията Велинград - идея, която ще бъде подкрепена и от туристическия бранш. На въпроса на в. “Темпо” дали след като правителството даде възможност за приватизация на общинските болници това ще се случи във Велинград, председателят Б. Голомехов каза, че заради краткото време на такива конкретни въпроси все още е рано да се отговори. Личното му мнение е, че общините трябва да се отърсят от неприсъщи функции, но като се запази социалния елемент. В момента нямаме готова теза, по такъв въпрос бихме могли да включим и мнението на обществеността, каза Ек. Каферинова. Тома Пачалов обяви, че той не е за приватизация на общинската болница и че не е съгласен с прибързаната тенденция да се говори, че бюджетът на “МБАЛ-Велинград” е по-малък от 2007 г.
Първата пресконференция завърши с шампанско и с ангажимента, че този Общински съвет ще въведе като традиция срещите с медиите след всяка сесия. Ще поживеем, ще видим..

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай