Велинград - online - Дамски клуб “Амазонка” - възможност за лично усъвършенстване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Дамски клуб “Амазонка” - възможност за лично усъвършенстване
Публикувано 2008-01-29 09:00:48 от Темпо

От древността амазонките са символ на силни жени, които сами побеждават трудностите. Как да възпитаме в себе си техния борбен дух, който ще ни помогне да се справим с огромните трудности, пред които е изправена жената днес? Архитект Ели Главеева има своя отговор и той е в създаването на дамски клуб “Амазонка”. Пред голяма аудитория в конферентната зала на хотел “Рич” вечерта на 25 януари арх. Главеева обясни целите на клуба: той е отворен за всички жени, от най-младите до най-възрастните, които искат да направят нещо полезно за себе си, за своето лично усъвършенстване. Заниманията в клуба ще са в 4 основни насоки:
Първо: енергийни упражнения на базата на йога, които хармонизират основните енергийни центрове в организма. Упражненията ще са различни за различните възрастови групи, ще има и специфични упражнения за болки в кръста, ставите и т.н., лично изпитани в практиката от арх. Главеева, която се занимава с йога от 20 години.
Второ: ще се разискват въпроси за рационалното хранене и основните правила, които правят храната източник на сила, а не убиец на тялото. Каква вода пием - структурирана или не, каква е ползата и вредата от консумацията на месо и прясно мляко, разделното хранене, изпитани диети - това са само част от бъдещите дискусионни теми в “Амазонка”.
Трето: мъдрост в поведението и подбор на облеклото и бижутата. Арх. Главеева подчерта, че човек е това, което мисли и затова ще наблегне на ключовата роля на концентрираната мисъл. Всяка депресивна мисъл настройва човека на депресивна вълна, а който вибрира болка, ще намери болка - “Амазонка” ще учи как да мислим позитивно. Четвърто: обзавеждане на дома и офиса по законите на древното изкуство фън-шуй. Преди 2 години арх. Главеева предложи на читателите изключителната си книга за фън-шуй, а в “Амазонка” ще дава практически съвети за опитимизиране на заобикалящата ни среда. В клуба винаги ще ни бъде интересно, по различни теми ще каним и различни лектори, обеща Ели Главеева на дамите, които проявиха голям интерес към “Амазонка”. Тя благодари за оказаната подкрепа на Емил Моллов, Мария Полежанска, Боряна Пендарова, Атанас Водев, Юлияна Ковачева.
Имаше много въпроси и първият от тях логично беше защо клубът е само дамски, няма ли да има и клуб за Аполоновци. Жената е земята, основата, тя организира всичко в дома и ако успее да установи там хармония, от това ще имат полза всички, отговори арх. Главеева. Комплименти за новото начинание поднесоха г-жа Магдалена Белухова, която като ръководител на Клуб “Интелект” в ПГИТ “Ал. Константинов” определи целите на “Амазонка” като много подходящи и за ученици. Това не е просто благородна идея, а нов тип наука, а самата арх. Главеева е солиден пример за позитивна и концентрирана енергия, каза М. Белухова. Ангел Горанов цитира Чеховата мисъл, че у човека всичко трябва да бъде красиво, пряко кореспондираща с идеята на “Амазонка” за физическо и духовно усъвършенстване. Г-жа Мария Полежанска подчерта практическата полза за всяка жена да се откъсне от въртележката на ежедневния стрес - работа, пазаруване, децата, тенджерата и да помогне на себе си, помагайки така и на цялото си семейство и хармонията в дома. Иванина Стефанова също подкрепи идеята, определяйки я като извор с жива вода, от каквато всички имаме нужда.
Заниманията на клуба в събота и неделя ще се провеждат от 14 часа в залата на Бюрото по труда във Велинград. Клубът ще провежда свои сбирки и в две училища - СОУ “Васил Левски” (понеделник и сряда от 16 часа) и СОУ “Св.св. Кирил и Методий” (вторник от 14 часа), за да могат да се включват и най-младите, които са сред най-застрашените от обездвижване, нерационално хранене и еднообразен живот. Входната такса е 3 лева, за ученички 1.50 лева. Заниманията са около 2 часа, всеки може да посещава избрано от него занимание, когато и където му е удобно, без предварително записване.
Нашето тяло е дом на душата ни. Представете си какво ще стане, ако не почистваме и не подреждаме един дом... Същото се случва и с нашето тяло и душа, ако не полагаме грижи, за да ги усъвършенстваме. Това каза арх. Главеева на финала на първата среща и в него е концентрирана идеята на “Амазонка” да се погрижим за себе си, да станем по-силни, по-красиви, да се освободим от стреса. Дори и да не достигнем древните амазонки, по-важно е да достигнем границите на своите собствени възможности.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води