Велинград - online - Празниците без парад-дефиле на духови оркестри и без паметник на Гяуров? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празниците без парад-дефиле на духови оркестри и без паметник на Гяуров?
Публикувано 2008-02-12 09:43:29 от Темпо

Инициативният комитет за честване на 60 години от създаването на Велинград с председател кмета Иван Лебанов се събра за пореден път на 6 февруари. Представена бе проекто-програмата за юбилея, който ще бъде под патронажа на президента Георги Първанов.
Празничните прояви ще се вместят във времето от 5 до 12 юли 2008 г. Концепцията на авторите на програмата е да има връзка между традиции и съвремие, велинградските състави да покажат обновени репертоари, а участието на известни изпълнители да задоволи желанието за по-високо ниво на културните изяви. Тържественият концерт, посветен на 60 години Велинград, ще бъде на 5 юли и в него ще вземе участие народната певица Николина Чакърдъкова. Програмата за юбилея включва изложба “60 години Велинград - миг от вечността”, фотоизложба “Културно-историческо наследство и природни дадености на Велинград” и изложба от пленер-живопис. Общинският информационен център ще е домакин на Базар на занаятите. Фолклорните състави от Велинград и техни гости от чужбина ще имат две вечери за изява. Четири вечери са предвидени за театрална сцена с участието на самодейни и професионални театри. Ще бъде издаден литературен сборник, посветен на годишнината. Има и три концерта на известни изпълнители, с които се водят разговори и засега е ясно само, че на 12 юли ще видим група “Сигнал”. На 11 юли ще бъде Празникът на минералната вода, който ще се проведе на централния плаж, а вечерта ще има дискотека на открито. Концерт “Децата на Велинград пеят, танцуват и творят” подготвя Общинският детски комплекс, като в него за първи път ще видим и атрактивен спектакъл художествена гимнастика. Музикалната школа “Звънче” ще пее заедно с приятели, а Клубът за спортни танци “Импулс” ще изнесе съвместно шоу с гости от Молдова. Предвидени са и две интересни спортни събития: приятелска футболна среща на ветерани от “Чепинец” и “Левски” София и състезание по триатлон. Към списъка на изявите има и много съпътстващи мероприятия, като идеята е всички събития от културния и спортен календар на общината да бъдат под знака на 60-годишния юбилей. Определени са екипите, които ще отговарят за всички компоненти на празниците.
Програмата не е окончателна, а последвалата дискусия подсказа, че ще търпи промени. Председателят на читалище “Отец Паисий” Цветан Котев припомни, че преди години велинградските Празници на културата са тръгнали с духовия оркестър, а в така предложената програма липсва утвърденият парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави. От Общинска администрация отговориха, че Представителният духов оркестър “Д. Мечев” и мажоретният състав ще вземат участие в тържествения концерт на 5 юли, но парад-дефиле тази година няма да има. Вратата за разговори обаче бе оставена отворена. Директорката на Историческия музей Снежана Велева настоя по време на празниците най-после да бъде поставен и открит готовият вече от година бюст-паметник на Николай Гяуров. При положение, че очакваме президента Първанов, трябва да предложим събитие от такъв ранг, подчерта г-жа Велева, но положителен отговор за паметника на Гяуров не се чу.
Напомняме на читателите, че в. “Темпо” очаква и е готов да публикува мнения и предложения за това как трябва да отпразнуваме юбилея на Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води