Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Търся си правата на гражданин и собственик 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Търся си правата на гражданин и собственик
Публикувано 2008-02-12 09:52:18 от Темпо

37 години съм била начална учителка, 12 години търговка на сергия на пазара. Цял живот труд и икономии, за да направя дом на децата и да ги изуча.
Живея на бул. “Съединение” 218 - блока при фонтаните на площад “Николай Гяуров”. Преди 3 години ръководството на блока Иван Сергиев и Дзанева минаваха по апартаментите за събиране на подписи за сключване на договор за поставяне на излъчвателна станция на един GSM оператор на покрива на блока. Отказах да подпиша преди да знам точно за какво става въпрос. Два месеца след това скалъпиха събрание, което за мен е нередовно. На него ни запознаха само с материалната страна на догора. Не се гласува. Близо година след това събрание председателят подписал договор за 10 години.
Разбрах, че се гласят да сложат излъчвателното устройство над моя апартамент. Отнесох се до районния прокурор. Не знам защо, но започнаха да ме привикват в полицията: два пъти при полицай Гагов и един път при кварталния на Каменица полицай Дамов. Там писмено обяснявах, че никъде не съм се подписвала “за” и че винаги съм била против станцията над моя апартамент.
Против станцията от нашия вход сме петима собственици. Не съм наясно какво е влиянието на станцията върху нашето здраве най-вече. Времето ще покаже. Но аз няма да съм жива тогава да видя. Засега на никого не вярвам. Отгоре на това получих и бележка от съда чрез Сергиев, че трябва да го уведомявам къде се намирам, когато не съм в блока. Семейството на дъщеря ми е в чужбина. Аз гледам децата - две 5-годишни момченца близначета. Гледам ги ту в блока, ту на ул. “Пионерска” в тяхната къща. Всички съседи знаеха, Сергиев също. Но при цялата ми заетост и трудност, аз трябваше да го уведомявам къде се намирам. Разбира се, това никога не изпълних.
Договорът е минал за одобрение и от Община Велинград - бившия кмет и главния архитект. Не знам защо преди да го одобрят не дойдоха да видят в какво състояние се намира покривът на блока. Защо не дойдоха да обяснят на хората какво представляват тези станции, има ли и какво е тяхното влияние? Редно ли е да се поставят на жилищни сгради? Как е в Европа? И още нещо: редно ли е точно над централния площад са се извисява тази 4-метрова кула? Е, какво пък, ако на кулата се забоде и знамето на Европа, оформлението на площада ще бъде пълно! Къде е моето право на човек и гражданин, правото на собственик? Покривът бил общ. Но последствията за нас, живущите отдолу?
Районният прокурор излезе с преписка излъчвателната станция да се сложи над тези, които я искат. В резултат на това в блока набързо се свика събрание със същите участници в първото такова. Председателят ги попита един по един дали са съгласни да платят неустойката по договора с GSM оператора. “Не!”, ревнаха “мъжагите” от блока. Гледах ги изумена. Къде е моралът на тези хора? Защо говорят за неустойка, нали са съгласни. Разбрах истината... Искат да печелят от чуждата глава.
И отново питам: къде е моето право на гражданин и собственик на жилище?
Любка Кривошийска

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай