Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ: 14.02.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ: 14.02.08
Публикувано 2008-02-19 09:53:05 от Темпо

ПОЛИТИЧЕСКИ ГРУПИ Вече са образувани политическите групи в Общинския съвет, които според правилника могат да наброяват най-малко трима съветници. Председател на групата на БСП е Тома Пачалов, на Зелена България - Лазар Белев, на ДПС - Мустафа Джамбаз, на ЗНС - Васка Колчагова, на ВМРО - Янко Сачков, на ГЕРБ - Атанас Дамов и на групата “Единение”, в която са съветниците от БЗНС - Снежана Велева. Председателите на политическите групи имат право на участие и глас в Оперативното бюро на сесията, което определя дневния ред за заседанията.

ДРУЖЕСТВА Общинският съвет определи своите представители в търговските дружества с общинско участие: в “Хорос” - Лазар Белев, “Спорт Бееви” - Венцислав Еличин, “Булгард” - Георги Панов, “Акварекс” - Атанас Дамов, “Атлетик” - Ахмед Юруков, “Велана” - Исмаил Моллов, “Паркинги и гаражи” - Тома Пачалов, “Свежина” - Борис Костов, “Стобог” - Георги Ачев, “Терма Вел” - Васка Милушева, “МБАЛ Пазарджик” - д-р Жеко Чешмеджиев. Представителите на общината участват в общото събрание на дружествата и гласуват предложенията, но само след решение на Общинския съвет.

ЗАПЛАТИ 1000 лева е основната заплата на кмета на Община Велинград, реши Общинският съвет. 670 лева ще получава кметът на Драгиново, а 658 лева кметът на Сърница. По 536 лева са заплатите на кметовете на Грашево, Кръстава, Медени поляни, Пашово, Побит камък. Колегите им от Абланица, Бирково, Рохлево ще получават по 428 лева. Кметовете и наместниците на по-малките кметства ще се разписват срещу 400 лева.

ЗЕЛЕНИНА Съветниците приеха Програма за управление на зелената система на община Велинград. За нейното изпълнение пряко ще отговаря съветникът от Зелена България Златко Златанов.

ПОМОРИЕ Община Велинград разполага с 13 бунгала в Поморие, за които бе гласувана такса за ползване. Служителите на общината ще заплащат по 2.50 лева на ден за легло, а гражданите по 5 лева. Ниските цени са заради лошото състояние на базата. Кметът Иван Лебанов бе упълномощен да се срещне с кмета на Поморие и да предложи община Велинград да стане собственик на земята под бунгалата. От своя страна община Велинград ще предложи на община Поморие земя в курорта Юндола.

ОБРАЗОВАНИЕ Всички щатове на самостоятелното счетоводство за образованието в Общинска администрация се съкращават. Причината е предстоящото въвеждане на системата на делегирани бюджети в общинските училища. Служителите няма да бъдат уволнени, просто се сменя техният работодател - вече няма да е кметът, а съответният директор на училище. Те ще се пренасочат към училищата, като ще има адаптационен период, обясни зам.кметът Георги Янчев.

ПРАВОМОЩИЯ Общинският съвет даде правомощия на кмета Иван Лебанов да представлява общината при уведомяване на гражданите по различни преписки, касаещи се за изменения на планове за регулация и застрояване, промяна на кадастрални планове, образуване на нови имоти и др. Това ще съкрати сроковете за изпълнение на молбите на граждани и ще направи по-бързо придвижването на преписките.

ВОДОПРОВОДИ Две фирми получиха право за прокопаване, водопрекарване и полагане на водопровод за топла минерална вода. Съветниците единодушно подкрепиха исканията на колегата си Александър Гагов и “Сага груп” за водопровод в м. “Вельовица” и на “Фоли Инвест” в м. “Шехтов кладенец”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай