Велинград - online - По искането на “Кейбъл Тел” да наеме 7 кв.м.:Драма с отворен финал 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

По искането на “Кейбъл Тел” да наеме 7 кв.м.:Драма с отворен финал
Публикувано 2008-02-19 09:55:25 от Темпо

Даването под наем на малко повече от 7 кв.м. общинска площ се превърна в истинска драма със завръзка, кулминация и отворен финал. Искането на кабелния оператор “Кейбъл Тел” ЕАД е общината да разреши фирмата да постави 13 шкафа, захранващи телевизионната кабелна мрежа, на 13 места във Велинград. Всеки шкаф е с размери по БДС 1.4/0.4/1.0 м и обща площ 0.56 кв.м. Не пречи на движението, защото се поставя до вече съществуващ шкаф на БТК. Ще служи за захранване съоръженията на кабелната мрежа.
Въпросната молба на “Кейбъл Тел” бе отхвърлена от предишния Общински съвет, който изобщо не я допусна до включване в дневния ред. При предлагането на точката по време на Оперативното бюро на новия местен парламент в присъствието на депутата Фидел Беев, който има фирма със сходна дейност, веднага се чуха реакции против с мотив, че така ще се пречи на местните интернет-доставчици. Споровете продължиха и в комисиите и се стигна до искане “Кейбъл Тел” да поеме писмени ангажименти към общината. От фирмата го сториха, обещавайки безплатен интернет за общинските училища и детски градини във Велинград, безплатна телефония, време за Община Велинград в информационния канал на телевизията и други преференции.
Искането на “Кейбъл Тел” бе защитено от кмета Иван Лебанов, Тома Пачалов и зам.кмета Валя Цветанова, която призова съветниците по същия прецизен начин да изискват бонуси, която раздават и други общински площи.
След две поименни гласувания с нужните 15 гласа “за” искането на кабелния оператор бе прието. ВМРО и ДПС отново гласуваха заедно - против.
Часове по-късно обаче се оказа, че драмата продължава. Докато се обсъждаше друга точка от дневния ред, Снежана Велева обяви, че иска нейният глас “за” по точката за “Кейбъл Тел” да не се зачита, защото се е объркала. Кметът Иван Лебанов реагира с репликата “На сесиите трябва да присъства и психиатър”. Зам.председателят на Общинския съвет Тома Пачалов обяви, че не може да се променя резултат от гласуване, след като то е приключило.
Казусът бе коментиран и на последвалата пресконференция на председателството на местния парламент. Борис Голомехов обяви, че решението остава такова, каквото е: искането на “Кейбъл Тел” е прието. Тома Пачалов добави, че случилото се показва, че е оказван натиск върху съветник, което е недопустимо. На въпрос дали очакват решението да бъде атакувано по законовия ред, г-н Голомехов отговори, че не би трябвало да се случи подобно нещо и че е по-добре да не предъвкват точки, които са решени. Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България