Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:19.02.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:19.02.08
Публикувано 2008-02-19 10:00:09 от Темпо

КУПА ВЕЛИНГРАД По инициатива на кмета Иван Лебанов в неделя, 17 февруари, на Юндола трябваше да бъдат възстановени състезанията по ски за Купа “Велинград”. Изключително лошото време - минус 13 градуса в комбинация с много силен вятър, накара организаторите да отменят стартовете. Допълнително ще бъде определена новата дата, на която скиорите ще се борят за Купа “Велинград”.

БЮДЖЕТ Общественото обсъждане на бюджета на община Велинград ще се проведе на 22 февруари в голямата зала на общината. В него могат да участват всички граждани и да изразяват становище по приходната и разходната част. След общественото обсъждане бюджетът ще бъде гласуван на сесия на Общинския съвет на 28 февруари.

РОДИТЕЛИ Пътуващото училище за родители, организирано от “Еврофутбол” по проекта “Печелиш и помагаш”, ще има своите изяви и във Велинград. На 19 февруари, вторник, от 11 часа в общинския бизнес-център са поканени всички бъдещи майки и техните половинки. Инициативата цели да насърчи здравословния и пълноценен начин на живот по време на бременността. За участниците ще има и награди.

ПОДПИС Община Ракитово вече има електронен подпис, който е част от системата на Електронното правителство. Това е и един от начините за преодоляване на бюрократичните спънки в работата на общинската администрация.

БОРСА На 21 февруари в НДК в София ще бъде открито юбилейното 25-то издание на Туристическата борса “Ваканция”. За първи път община Велинград ще участва на борсата с общ щанд, на който ще се представят местни хотели, туроператори, Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите, заведения, занаятчии, училища. Мотото ще е “Велинград - СПА столица на България”. В официалното откриване на борсата ще участват Представителният духов оркестър “Д. Мечев” и мажоретният състав. Очаква се да присъстват кметът Иван Лебанов и председателят на Общинския съвет Борис Голомехов.

МЕЖДУЧАСИЕ Проект “Междучасие” започна на 15 февруари в СОУ “Васил Левски”. На официалния старт присъстваха зам.кметът Георги Янчев и много гости. Проектът е по Националната програма “Училището - територия на учениците” и бе представен от директора Емил Моллов и преподавателката по английски език Мария Кутрянска, координатор на проекта. В СОУ “В. Левски” по него е оборудван специален кабинет, в който учениците ще могат да ползват богат фонд от чуждоезикова литература и речници, компютри, телевизор. Френският културен институт в Стара Загора дари литература на френски език. Част от инициативите по проекта е и ученическия вестник “Междучасие”, който се разпространява с този брой на в. “Темпо”.

ПЧЕЛАРИ Областната разплащателна агенция на Държавния фонд “Земеделие” започна да приема проекти по Нацоналната програма за пчеларство. Пчеларите могат да кандидатстват за финансиране по различни мерки като борба срещу вароатозата, профилактични прегледи на пчелни семейства, физико-химичен анализ на пчелния мед, пчелни кошери и семейства. Един кандидат може да бъде подпомогнат само един път за една календарна година в рамките на една мярка. Крайният срок за подаване на проектите е не по-късно от 15 май.

ПИЯНИ Британският гражданин Л. А., на 35 г., бе заловен да шофира пиян късно вечерта на 11 февруари в село Дорково. Дрегерът е отчел 1.67 промила алкохол, след което англичанинът е прибран в ареста във Велинград и срещу него е заведено бързо полицейско производство. Същата е участта на 50-годишния Д. Д. от Дорково, хванат да шофира с 1.76 промила алкохол.

МЕТАЛИ Полицията разкри нелегален пункт за изкупуване на метални отпадъци в Дорково. 31-годишният Т. Г. е заловен в момент на изкупуване на около 100 килограма метални отпадъци, без да има лиценз за дейността. Двамата братя А.Д. и Б.Д. на 36 и 18 г. от Велинград пък са хванати при кражба на 5 метални платна от стопанска постройка в м. “Бучимиша”. Тримата са задържани за 24 часа в ареста.
ДЪРВЕСИНА Служители на ДДС “Алабак” при проверка в Цветино в петък са открили незаконно притежавана дървесина в дворовете на трима жители на селото. Дървесината без контролна марка е общо 12 кубика и е иззета.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води