Велинград - online - Без медали от европейското по карате 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Без медали от европейското по карате
Публикувано 2008-02-26 09:06:58 от Темпо

Без медали от европейското първенство по Дайдо-Джуку кудо карате се завърна българският национален отбор, в това число и двамата велинградски представители - европейската шампионка от 2007 година Теодора Салагьорова и бронзовият медалист Димитър Василев.
Теодора сдаде титлата срещу световната шампионка при жените Людмила Радионова, която успя да спечели по точки срещу нашата надежда. По всеобщото мнение на специалисти и съдии българката е стояла съвсем равностойно срещу своята съперничка, доказателство за което е отправената покана за участие на световното първенство, което ще се проведе в Япония през 2009 година. Другият наш състезател - Димитър Василев загуби също от представител на руската школа, която заедно с родината на спорта - Япония е сред най-силните в света. Останалите каратеки от националния отбор на България също не успяха да запишат предни класирания, но в крайна сметка се оказа, че нашите национали са сред най-добре представилите се участници сред останалите страни. Тотално превъзходство на европейския шампионат имаше националният отбор на Русия, който във всички категории завоюва челните места и не остави никакъв шанс на останалите.
Първенството се проведе на 17 февруари в московската зала “Дружба” (4000 зрители), участваха 20 страни, сред които и България. Руският сателитен канал “Спорт тв” излъчи най-интересните мачове от първенството, а впечатление направи изпълнената до краен предел зала.
Треньорът на двамата състезатели от Велинград Николай Цинцев обясни по-слабото в сравнение с миналия европейски шампионат представяне на Салагьорова и Василев с недостатъчното време за подготовка (залата, в която тренират двамата бе дълго време в ремонт, бел. ред.), а също и с много силното представяне на домакините от Русия. Треньорът изрази още впечатленията си от огромната помощ, която получава руският спорт от страна на държавните и общински институции, нещо, което по негово мнение не се случва в България. Спортен клуб “Бойни изкуства” изказва своята благодарност на община Велинград и на Ротари клуб за оказаната финансова помощ. Пред състезателите по кудо карате предстоят изяви на републиканско ниво, които включват провеждане на първенство за мъже, юноши и деца. Велинград ще бъде домакин на юношите през месец юни, а на мъжете и децата ще домакинства съответно Пловдив и Стара Загора. Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България