Велинград - online - Топ-лектори ще обучават безработни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Топ-лектори ще обучават безработни
Публикувано 2008-02-26 09:11:54 от Темпо

Проф. Георги Михнев - дългогодишен ръководител на катедра “Предприемачество” в УНСС, Васил Чобанов - журналист и юрист, Сребрин Илиев - инженер химик, член на ССИ, Красимир Кръстев - управител на Институт за публично-частно партньорство, д-р Владимир Зиновиев - доктор по международно право и международни отношения са само част от лекторите, които се включват в нов проект за обучение във Велинград. Проектът се финансира от Световната банка и е в рамките на програмата “Активни услуги на пазара на труда”. Целта му е да предостави квалифицирано обучение по специалостта “Предприемач” на 15 безработни и 5 работещи в стартирали през 2006 г. фирми.
Ползата обаче няма да е само за тези 20 човека, защото проектът има много широка периферия, обясни директорът на Бюро по труда - Велинград Атанас Водев. Топ-професионалистите от екипа за обучение ще четат лекции и ще провеждат срещи и с представители на общинските администрации и предприемачите от Велинград и Ракитово, както и на ученици от професионалните гимназии по икономика и по горско стопанство.
Обучението ще бъде в три основни направления. Първото е как да се кандидатства пред еврофондовете, защото е ясно, че сега е моментът и е грехота да се изпуска. Втората стратегическа цел е работата по програмата Лидер+ и създаването на Местни инициативни групи (МИГ). В тази област във Велинград провалите са много повече от успехите и затова квалифицираната помощ идва тъкмо навреме. Третата сфера ще бъде създаването на Публично-частни партньорства (ПЧП) - популярна в ЕС форма за икономическо сътрудничества, която изключително допринася за развитието на регионите. И тук опитът ни е повече от нищожен, а в ЕС партньорството е водещ принцип и трябва да се съобразяваме с това.
Новият проект бе представен на 19 февруари в хотел “Рич” в присъствието на местни професионални сдружения и фирми. Курсът е с продължителност 5 месеца, а учебната програма е 600 часа. Обучението се организира от Образователен бизнес център “Хермес” и “Смарт Консултинг Груп”.
Освен 15-те безработни от Бюрото по труда са избрали измежду 282 регистрирани фирми и представители на 5, които работят в дървообработването и туризма, като сред тях има и фирми от Сърница и Кръстава. Обучението си поставя за цел и да подготви общ проект с участието на Велинград и Сатовча, който да стане модел за сътрудничество между общини и партньори.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола