Велинград - online - Силна премиера на Велинград на туристическата борса 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Силна премиера на Велинград на туристическата борса
Публикувано 2008-02-26 09:43:26 от Темпо

Община Велинград направи своеобразен прощъпулник на юбилейното 25-то издание на Националната туристическа борса “Ваканция и СПА ЕКСПО 2008” в София. За първи път нашата община участва със самостоятелен щанд и за първи път Велинград бе представен не само от отделни хотели, а като обща туристическа марка. Мотото на щанда беше “Велинград - СПА столица на България” и “Велинград - целогодишна туристическа дестинация”. Като всяка премиера и тази беше трудна, но крайният резултат оправда усилията. Щандът на община Велинград в НДК бе сред най-добрите на борсата, в която участваха 242 изложители - това не е самохвално твърдение, а мнение на огромната част от посетителите. Пространството от 36 кв.м. бе условно разделено на три: една част за презентацията на хотелите и туроператорите; втора част за демонстрация на СПА-масажи и трета, решена в традиционния за Чепинско битов стил, където намериха място и демонстрациите на местната техника за писане на великденски яйца. На щанда се представиха хотелите “Бор”, “Абир”, “Рич”, “Олимп”, “Деви”, “Александрия”, “Уникат”, “Маркита”, “Елбрус”, “Олимпик”, “Косхол палас”, туроператорите “Велинград Холидейс”, “Родопи турист”, “Селена тур”, рекламният пътеводител “Накъде във Велинград”, къщите за гости “Весинел” и “Велеви”, конна база “Сивек”, Кавърдановата къща, “Виртуални градове”, ПГИТ “Ал. Константинов”, ПГД “Иван Вазов”, АРР/ЦБИ, ИЦМСБ, майсторката на писани яйца Даниела Цопанова. Разходите по наемането на щанда и цялостното участие в изложението се поемат от изброените участници и община Велинград.
С отделни щандове на изложението участваха и други велинградски хотели и туроператори като “Двореца”, гранд хотел “Велинград”, хотел “Клептуза”.
Силен ход бе включването на Представителния духов оркестър “Д. Мечев” и на мажоретния състав. Минути след като на 21 февруари председателката на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова откри борсата, в централното фоайе на НДК започна концерт на нашите музиканти и мажоретки, които танцуваха с ленти “Велинград”. Това привлече и задържа вниманието и интереса на посетителите и се превърна в успешен рекламен ход. По-късно музикантите и мажоретките имаха кратка изява и на щанда, където гостите можеха да се почерпят с минерална вода “Велинград”. През втория ден в презентацията на курорта се включи Агенцията за регионално развитие - ЦБИ с дегустация на биологични сладка от горски плодове и чайове. Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” подготви кетъринг, за да почерпи гостите на щанда, а танцови двойки от КСТ “Импулс” се погрижиха за настроението на многобройните посетители.
В трите дни на изложението имаше присъствие от страна на общинското ръководство в лицето на председателя на Общинския съвет Борис Голомехов, зам.-кметовете Ангел Даскалов и Исмет Бабучи, общински съветници и служители. Тъй като подготовката за участие в туристическата борса започна късно, имаше опасения, че представянето няма да е на нужното ниво. Действително се появиха грешки и трудности в организацията, от която има още много какво да се желае и за която се натрупаха доста поуки. Но първият опит общината и туристическия бранш да си партнират без съмнение и без преувеличение е успешен.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай