Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.02.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.02.08
Публикувано 2008-03-03 11:12:17 от Темпо

ПРОГРАМА Кметът Иван Лебанов представи програмата си за управление през 4-годишния мандат. Програмата не е догма, тя е отворена, съветниците могат да дават свои предложения и да търпи промени, каза кметът.

ТАЛАНТИ Приета бе общинска програма за насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби. За класиралите се за участие на национални олимпиади и състезания в областта на науката, изкуството и спорта ще бъдат отпускани еднократни финансови стимули.

ПОПИН КАМЪК Съветниците разрешиха два земеделски имота в местността Попин камък, частна общинска собственост, с площ от 0.742 и 0.585 дка, да бъдат продадени на Любомир Божков. Имотите ще се продадат по цена, определена от лицензиран оценител и одобрена от Общинския съвет. Няма да се минава през конкурс, тъй като купувачът ги ползва под наем и по закон има правото да ги купи. Освен това всички околни имоти са на същия собственик, който ще изгражда там вилно селище.

ГРАШЕВО С 2969 декара от общинския поземлен фонд, разпределени в 571 имота, ще бъдат оземлени жителите на Грашево. Имотите са техни наследствени, но поради загубването преди години на емлячния регистър, досега хората ги ползват под наем от общината. Сега оземлените лица ще си ги закупят, заплащайки една десета от базисната оценка на имота. Предложението стои в дневния ред на Общинския съвет от миналата година, но досега бе отхвърляно.

ШИВАЧКИ Пловдивската фирма “Викис” заяви инвестиционни намерения за откриване на шивашки цех в Грашево. За целта общината ще обяви конкурс за право на ползване на помещения общинска собственост в Младежкия дом. Фирмата поема ангажимент да ремонтира помещенията и да постави дограма на физкултурния салон на училището в селото.

ДОГОВОРИ Съветниците удължиха договорите за наем на множество павилиони в Сърница и Драгиново. Във Велинград срокът за наем на павилиони бе удължен само до 31 март - датата, до която трябва да е готова новата стратегия за павилионите. Удължен бе и договорът за наем на магазина за цветя до светофарите. Където има законова възможност и не се пречи на визията, договорите ще се удължават без конкурс, каза председателят Б. Голомехов. Цените се актуализират с 20%. Най-голямо бе увеличението на наема на Банка ДСК за наето от нея помещение в Сърница - по предложение на съветниците месечната наемна цена стана 500 лева.

ПАРЦЕЛ БОЛНИЦА Наследниците на Крум Караилиев възстановиха парцела си от 197 кв.м., съставляващ част от парцела “За болница”. Решението е на Върховния съд. В парцела пред болницата има изграден трафопост, а новото отреждане е “За жилищно строителство, търговия и услуги”.

ПРЕДСТАВИТЕЛ Председателят на Икономическата комисия Сергей Кичиков от ДПС бе избран за представител на Община Велинград в Областния съвет за развитие.

ИДЕИ Председателят на Комисията по ТСУ Александър Гагов лансира идеята заседанията на комисиите да бъдат закрити за медии и граждани. Председателството на Общинския съвет обяви на пресконференция, че всички съветници са обещали на избирателите си по-голяма прозрачност и диалог и затова няма да се правят промени в Правилника, според който на заседанията на комисиите могат да присъстват граждани и журналисти. Още повече, че това би противоречало и на Закона за местно самоуправление.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води