Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.02.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.02.08
Публикувано 2008-03-03 11:12:17 от Темпо

ПРОГРАМА Кметът Иван Лебанов представи програмата си за управление през 4-годишния мандат. Програмата не е догма, тя е отворена, съветниците могат да дават свои предложения и да търпи промени, каза кметът.

ТАЛАНТИ Приета бе общинска програма за насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби. За класиралите се за участие на национални олимпиади и състезания в областта на науката, изкуството и спорта ще бъдат отпускани еднократни финансови стимули.

ПОПИН КАМЪК Съветниците разрешиха два земеделски имота в местността Попин камък, частна общинска собственост, с площ от 0.742 и 0.585 дка, да бъдат продадени на Любомир Божков. Имотите ще се продадат по цена, определена от лицензиран оценител и одобрена от Общинския съвет. Няма да се минава през конкурс, тъй като купувачът ги ползва под наем и по закон има правото да ги купи. Освен това всички околни имоти са на същия собственик, който ще изгражда там вилно селище.

ГРАШЕВО С 2969 декара от общинския поземлен фонд, разпределени в 571 имота, ще бъдат оземлени жителите на Грашево. Имотите са техни наследствени, но поради загубването преди години на емлячния регистър, досега хората ги ползват под наем от общината. Сега оземлените лица ще си ги закупят, заплащайки една десета от базисната оценка на имота. Предложението стои в дневния ред на Общинския съвет от миналата година, но досега бе отхвърляно.

ШИВАЧКИ Пловдивската фирма “Викис” заяви инвестиционни намерения за откриване на шивашки цех в Грашево. За целта общината ще обяви конкурс за право на ползване на помещения общинска собственост в Младежкия дом. Фирмата поема ангажимент да ремонтира помещенията и да постави дограма на физкултурния салон на училището в селото.

ДОГОВОРИ Съветниците удължиха договорите за наем на множество павилиони в Сърница и Драгиново. Във Велинград срокът за наем на павилиони бе удължен само до 31 март - датата, до която трябва да е готова новата стратегия за павилионите. Удължен бе и договорът за наем на магазина за цветя до светофарите. Където има законова възможност и не се пречи на визията, договорите ще се удължават без конкурс, каза председателят Б. Голомехов. Цените се актуализират с 20%. Най-голямо бе увеличението на наема на Банка ДСК за наето от нея помещение в Сърница - по предложение на съветниците месечната наемна цена стана 500 лева.

ПАРЦЕЛ БОЛНИЦА Наследниците на Крум Караилиев възстановиха парцела си от 197 кв.м., съставляващ част от парцела “За болница”. Решението е на Върховния съд. В парцела пред болницата има изграден трафопост, а новото отреждане е “За жилищно строителство, търговия и услуги”.

ПРЕДСТАВИТЕЛ Председателят на Икономическата комисия Сергей Кичиков от ДПС бе избран за представител на Община Велинград в Областния съвет за развитие.

ИДЕИ Председателят на Комисията по ТСУ Александър Гагов лансира идеята заседанията на комисиите да бъдат закрити за медии и граждани. Председателството на Общинския съвет обяви на пресконференция, че всички съветници са обещали на избирателите си по-голяма прозрачност и диалог и затова няма да се правят промени в Правилника, според който на заседанията на комисиите могат да присъстват граждани и журналисти. Още повече, че това би противоречало и на Закона за местно самоуправление.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай