Велинград - online - Проект за 400 000 евро 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проект за 400 000 евро
Публикувано 2008-03-11 08:52:02 от Темпо

Програма ФАР на Европейския съюз одобри проект на Сдружение “Родопска мебел” - Велинград на стойност 400 000 евро, съобщи председателят на сдружението Владимир Коцев. Велинградското сдружение е единственото от мебелния сектор в България, което ще получи средства по схемата за безвъзмездна помощ за развитие на клъстерите. Одобреният проект е “Развитие и утвърждаване на мебелен клъстер “Родопска мебел - Велинград”. Общата сума от 400 000 евро се осигурява съвместно по 50% от ФАР и сдружението. Партньори по проекта са фирми от сдружението и Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов”.
Най-важната цел на проекта е да се подобри конкурентноспособността на малките и средни фирми от мебелната промишленост в региона и да се развива клъстерът под общо име и марка. Пътят към постигането на тази цел преминава през закупуване на техника за нуждите на клъстера и през създаване на обучителен център. Този център ще бъде оборудван в Професионалната гимназия по дървообработване във Велинград. Особено важното е, че обучителната програма ще бъде съобразена с нуждите на предприятията от клъстера. Така ще се гарантира, че след преминаване на обучението за учениците ще има гарантирана заетост, а фирмите ще решават големия проблем с нуждата и недостига на кадри за мебелната промишленост. Срокът за изпъление на проекта е кратък: набелязаните задачи трябва да станат факт за 12 месеца.
“Родопска мебел” е първото браншово сдружение във Велинград, което печели толкова солидно финансиране по ФАР. Дано да “повлече крак” и за останалите, за да влизат повече европейски пари в общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води