Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:18.03.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:18.03.08
Публикувано 2008-03-18 12:23:05 от Темпо

“ПОЛИЦАЙ” Мним полицай бе задържан в петък в Пашово. Представители на РПУ-Велинград извършвали рутинна проверка, когато засекли 27-годишния А. Б. от селото. Той бил облечен с полицейска униформа на “Пътна полиция” с всички нейни емблеми и атрибути. Оказало се, че мъжът има и незаконна пушка 12-ти калибър с 2 патрона. Той е арестуван за 24 часа и срещу него е образувано полицейско производство.

СИНДИКАТИ Синдикалната организация на Съюза на българските учители (СБУ) проведе на 14 март във Велинград обучение на синдикалисти и председатели на стачни комитети в учебните заведения. Тема на обучението бе предстоящото въвеждане на делегирани бюджети в училищата и новите нормативни документи на Министерството на образованието.

МЕЧО КОРИТО Жителите на Мечо корито искат тяхното населено място да придобие статут на кметство. В момента Мечо корито е към кметство Грашево, но отговаря на всички законови изисквания като брой жители, гласоподаватели и отдалеченост за обособяване на отделно кметство. В подписката към искането са се разписали всички жители на селото без изключение. Предстои въпросът да бъде разгледан от общинското ръководство, а ако Мечо корито стане самостоятелно кметство, там ще се провеждат и избори за кмет.

ИТАЛИАНЦИ Кметът Иван Лебанов, заместник-кметът Героги Янчев и заместник-председателят на Общинския съвет Екатерина Каферинова се срещната на 12 март с представители на италинска консултантска фирма от град Померация. Италианците са предложили на общината сътрудничество и консултантска помощ при изготвяне на проекти.

КАДАСТЪР Агенцията по геодезия, картография и кадастър обяви обществена поръчка за създаване на кадастрална карта и кадастрални регистри за Велинград. Изборът на изпълнител стартира в края на февруари.

ПЪТ За наложителните ремонтни дейности по пътя Велинград - Сърница ще се разчита на обявената от Областно пътно управление обществена поръчка. Тя е за инженеринг и рехабилитация на пътя и за укрепване на подпорни стени в няколко участъка от него.

ПАТЕНТИ От Националната агенция по приходите вече разпратиха по общините данъчните декларации за облагане с патентен данък. От тази година патентите ще се плащат в общините. Крайният срок за подаване на декларацията е 30 април 2008 г.

НАТУРА Започва училищният кръг на областното състезание по “Натура 2000”, организирано от РИОСВ и фондация “Биоразнообразие”. В него ще проверят знанията си за защитените територии и видове на местно ниво 320 ученици от 17 училища, между които са и учебни заведения от общините Велинград и Ракитово.

ПОЧИСТВАНЕ По заповед на кмета Иван Лебанов безработни започнаха почистването на входно-изходните пътища на Велинград. В пролетното почистване на града през март ще се включат около 200 безработни.

МУЗИКА Учениците от класа по пиано на г-жа Л. Байрактарова показаха какво са научили на концерт на 3 март. В Детския комплекс те свириха пред родители, близки и приятели.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води