Велинград - online - Треньорите на “Чепинец” Златанов и Пашев: “Ще завършим в десетката” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Треньорите на “Чепинец” Златанов и Пашев: “Ще завършим в десетката”
Публикувано 2008-04-02 08:29:11 от темпо

Седем кръга след началото на пролетния полусезон в състава на Югозападна “В” група отборът на ФК “Чепинец” е във виден подем, след като постигна пет победи и две загуби. За коментар на ситуацията и целите оттук нататък потърсихме треньорския тандем в лицето на Иван Златанов и Марин Пашев.
- Какъв е вашият коментар и оценка за представянето на отбора след първите седем кръга от пролетта?
- Доволни сме от тима, в първите четири мача взехме максималното от това, което се очакваше от нас (три победи и 1 загуба, бел. ред.), като особено силно се представихме в домакинските срещи. Ако трябва да сме честни, печелим мачовете си не толкова с игрово надиграване, колкото със сърце и раздаване до край. Но и това е подход, важното е да трупаме точки и да се отдалечим още повече от зоната на изпадащите. Няма да имаме проблем с домакинските срещи, мислим даже, че няма да загубим мач във Велинград. При гостуваният обаче прави впечатление, че играем плахо и ни липсва самочувствие. Това е и едно от нещата, върху които ще трябва да работим.
- След петте победи вече отборът като че ли може да диша по-спокойно с оглед отдалечаването от зоната на изпадащите.
Означава ли това, че целите вече не стигат само до спасяване от изпадане, но и до нещо повече?
- Не, все още целта пред отбора е да се спаси от изпадане. Въпреки добрите игри от началото все още не можем да бъдем спокойни за мястото си. Много ни помогна и изхвърлянето от състава на групата на отбора на “Септември” (София), но това не бива да ни успокоява. Въпреки всичко ние смятаме, че имаме сили не само да не изпаднем, но и да се класираме в челната десетка и да се превърнем в нещо като сензация на групата.
- На какво според вас се дължи подемът в “Чепинец”?
- Най-вече на добрата организация, която се създаде от началото на годината. Не по-малко важна роля изигра добрата координация между ръководството на тима и общината, а и не на последно място поставяме селекцията, която докара важни фигури в отбора, които много му помагат. Смеем да твърдим, че от времето, когато Атанас Пашев бе старши треньор, не се е водила толкова сериозна подготовка. Работи се по специална тренировъчна програма, дават се витамини, осигуряват се всички необходими неща за играчите.
- Като стана въпрос за селекция, как върви адаптацията на тримата чужденци и какво ще стане с тях след края на първенството?
- С чужденците (Иван, Рафаел и Окечукву, бел. ред.) всичко е наред. Всички ги приеха добре, вече се опитват и да говорят на български, представят се добре, особено Рафаел, който бележи почти във всеки мач. Още малко искаме от тях по отношение на самочувствието и твърдостта в играта по време на гостуванията, където ни изглеждат малко плахи. Все още нямаме яснота какво ще стане с тримата след края на първенството. Идват мениджъри, гледат ги, но още няма нищо конкретно.
- Чухме доста хубави неща за отбора, но сигурно има и някакви слабости, къде според вас са те?
- По отношение на облика на тима най-слабото място се очертава вратарският пост. Младият Коцев греши доста често и с него трябва да се работи много. Друг проблем е необходимостта от чести рокади в състава поради многото контузени или наказани футболисти. Има какво да се желае и по отношение на игровия ни стил, който се очертава да е по-дефанзивен. Ние по-скоро рушим играта и разчитаме на контраатаки, а не на градене на футбола, което положение искаме да променим. Но за тази цел трябва да играем с повече самочувствие и да владеем повече топката.
- Преди 2 седмици като че ли възникна конфликт между вас и двама от играчите - Кадьов и Гешев, как се разреши той?
- Конфликтът възникна поради недоразумение, но сега вече всичко е наред и двамата тренират нормално. Даже Гешев е извикан да бъде част от сборния отбор на Югозападна “В” група, чийто треньор ще бъде Пламен Мицански (треньор на “Малеш” Микрево). В края бихме искали да изразим нашата благодарност към президента на “Марек” (Дупница) г-н Йордан Андреев, който много ни помага със съвети.
Николай Стойнов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води